Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:
Çocuklar gülsün istiyoruz!

Biz anne babalar, çoğu zaman çocuk olmak kolay sanıyoruz. Ve çocuklarımıza, “Ekmek elden su gölden, daha ne istiyorsun?” diyebiliyoruz. Büyüklerin de sorunları var elbet, fakat gerçek şu ki, bizler yetişkiniz, onlar ise çocuk! Biz sorunlarımızı çözebiliriz, çocuklarımız ise büyümek ve büyürken yaşadıkları sorunları çözmek için bizim zamanında, yeterli ve doğru desteklerimize ihtiyaç duyuyorlar.

Şu sıralar yaz aylarını yaşamaktayız. Güzel Ramazan ayını geride bıraktık, yine bir Bayram bizi karşıladı. Bayram’da çocuklarımız gülsün istiyoruz… Aslında çocuklarımız hep gülsün istiyoruz! Fakat çocuklarımız, her geçen gün biraz daha canı sıkkın insanlara dönüşüyorlar. Siz de mi böyle mi gözlemliyorsunuz bilmem; fakat sanırım 3 yaşından itibaren ve özellikle de 7-8 yaşından sonra, “Çok canım sıkılıyor” cümlesi çocukların diline pelesenk oluyor. Hele ki, yaz aylarında…

Bir anne-baba için çok üzücü… Fakat, büyümek böyle çokça sıkıntılı, ağrılı, sancılı işte… Yine de can sıkıntısını, en az düzeyde yaşamaları için çocuklarımıza destek olabiliriz.

Bir kere en çok ihtiyaç duydukları şey ilgi ve kendilerine özel zaman… Çocuklarımızın yaşamın rengarenk ve büyülü olduğunu deneyimlemeye ihtiyaçları var. Her gün onlara bambaşka bir deneyim olanağı sunamazsınız biliyorum; fakat kitaplar, çocuk kitapları sunuyor… Öyleyse siz de onlara kitapların büyülü dünyasını sunabilirsiniz.

Televizyon ve bilgisayarda çok fazla vakit geçiriyorlar diye çocuklarımıza kızıyoruz. Fakat bu yaz günlerinde çocukları fiziksel aktiviteye, sanata, spora, kitap okumaya yönlendirmek de ancak ebeveynlerin kararlı çabaları ile olabilecek şeyler…

Aksi taktirde, çocuklar televizyon ve bilgisayar karşısında vakit geçirmeye devam edecekler, sanki böyle zaman geçirmekten hoşlandıklarını sanacaklar, fakat hep de canları sıkılacak… Çünkü teknoloji insanın ne hayal gücünü, ne ruhunu, ne de kişisel gelişimini beslemiyor… Tamam, çağın önemli ve vazgeçilmez bir dinamiği; fakat insan çocukken hayal kurmayacaksa, çocukken oynayıp zıplamayacaksa, çocukken kendini keşfetmeye başlamayacaksa ne zaman başlayacak?..

www.anneoluncaanladim.com‘un “Bilgili Çocuk&Süper Anne” sayfalarında birçok etkinliğe yer veriyoruz. Ayrıca, her biri kendi alanında uzman 30 kadar yazarımızla; aile hayatının her aşamasına, bilimsel verilerle ışık tutmaya devam ediyoruz. “Ve Yazarlar” sayfamızı incelerseniz, “Anne Olunca Anladım” ailesine yeni katılmış yazarlarımız olduğunu göreceksiniz. Öte yandan, yeni yazı gönderemeyen yazarlarımızın yazılarını da arşiv niteliğinde iç sayfalarda sevgiyle tutuyoruz, haberiniz olsun… “Forum “sayfalarımızda ise annelerimiz birbirleriyle ve uzmanlarımızla yazışmaya ve yeni şeyler öğrenerek deneyimlerini aktarmaya devam ediyorlar.

Sonuçta; paylaşarak, severek ve öğrenerek büyümeye devam ediyoruz işte! Ne güzel…

Ve umarım; ne çocuklarınızın ne de sizlerin sıkılmaya haliniz de, vaktiniz de olmasın…

Harika bir Ramazan Bayramı dileklerim ve sevgilerimle…


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.