Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

MEME KANSERİNE AŞIYLA TEDAVİ!

Bilim dünyasında büyük heyecan yaratan bir olay yaşandı. ABD’de geliştirilen yeni bir kanser aşısı, deneklerde meme kanserinin en tehlikeli türünü yok etti.


Kanserle savaşan kadınlar için umut olan aşı ile ilgili araştırma, American “Cancer Research” Dergisi’nde yayınlandı. ABD’deki Michigan Üniversitesi’nde geliştirilen yeni bir aşı, hücrelerin normal büyümesine yardımcı olan HER2 proteininin arttığı en tehlikeli meme kanserini tamamen yok etti. Uzmanlar, “Bu durum aşının kadınlarda kanser tedavisinde kullanılabileceğini gösterdi” açıklamasını yaptılar.

HEM KORUMA, HEM TEDAVİ AMAÇLI
Tümörlü hücrelerin tekrar ortaya çıkmasını önleyen yeni aşının meme kanserinin ortaya çıkmasını önlemek amacıyla sağlıklı kadınlarda da kullanılabileceği açıklandı.

HER2 proteinin meme kanserine yakalanan kadınların dörtte birinde görüldüğünü söyleyen araştırma ekibinden Dr. Wei-Zen Wei, “Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi esasına dayanan aşı, bugünkü ilaçlara direnç gösteren tümörlere karşı işe yaradı. Yan etkisi olmayan aşı, ilaç tedavisi ihtiyacını da ortadan kaldırabilir” dedi.

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.