Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

AZ KALORİ BEBEĞİ OBEZ YAPABİLİR

Yapılan bir araştırmaya göre, hamilelik döneminde az kalori alımı, bebeğin ileriki yaşlarında obez olmasına sebep olabilir. İngiltere’de yapılan araştırmalara göre, anne karnında çok düşük kalori alan bebeklerin, ileri yaşlarda aşırı kilolu olma riski artıyor.


Anne adayının hamileliğinde yedikleri, bebeğinin ileri yaşlarda kilo sorunu yaşayıp yaşamayacağını belirliyor. İngiltere’deki Nottingham Üniversitesi’nden Dr. Helen Budge’ın insanın şişmanlama metabolizmasına çok benzediği için koyunlar üzerinde yaptığı araştırma, annenin hamileyken çok düşük kalori almasının yavrunun doğduktan sonra yağ hücrelerinin işlevini yerine getirme tarzını değiştirdiğini ortaya koydu.

Araştırmanın ortaya koyduğu bilgilere göre; anne karnında çok düşük kalori alan yavrunun yağ hücreleri aşırı ölçüde iltihaplanıyor. Bu iltihaplanma da alınan gıdaların vücutta sindirilerek enerjiye dönüştürülmesini önlüyor ve sonuçta yavrunun aşırı kilolu olma riski artıyor. Araştırmada ayrıca, kötü beslenmenin FTO adlı yağ yapma geninde bozulmalara neden olduğu da saptandı. Genin bozulması obezite riskini yüzde 30 oranında yükseltiyor.

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.