Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

EVİNİZİ HER GÜN HAVALANDIRIN

Evi havalandırmak kanserden koruyor! Akciğer kanserinin bir numaralı nedeni radon gazı solumamak için her gün evinizi 15 dakika havalandırın.


Türk Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) Radyasyon Sağlığı ve Güvenliği Dairesi Başkanı Dr. İsmail Arıkan uyarıyor: “Eğer evlerimizi günde en az 15 dakika havalandırmazsak akciğer kanserine neden olan radon gazını solumuş oluruz. Bina yapı malzemelerinde radon gazı bulunuyor ve bu gaz zamanla açığa çıkıyor. Sigara, radon gazının yanında hiç kalıyor.

ALT KATTAKİLER DİKKAT!
Özellikle evi bodrum katında veya alt katlarda olanların günde en az 15 dakika evlerini havalandırmaları gerek. Beton yapı malzemelerinde bulunan radyoaktif maddeler zamanla bozulup, radon gazının oluşmasına neden oluyor. Özellikle bodrum katında veya kapalı yerde oturanlar, bu gaza maruz kalma tehlikesiyle daha çok karşı karşıya kalıyorlar.

AHŞAP PENCERELER SAĞLIKLI
Binaların ısı ve ses yalıtımı için dış cephe kaplaması ile pencere ve kapılar PVC'den yaptırılıyor. PVC kaplama veya çerçeve, radon gazının dışarı sızmasını önler. İçeride biriken gazın solunması da sağlık yönünden iyi olmaz. Bunun için pencere ve kapı çerçevelerinde ahşap tercih edilmelidir.”

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.