Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

AĞIZ KOKUSUNU ÖNLEMEK GEREK...

Ağız kokusu sosyal yaşamımızı bile etkileyen önemli bir sorun. Birçok insanın ortak sorunu ağız kokusunun yüzde 87 oranında ağız içi kaynaklı olduğu ve dil temizliğinin ağız kokusunu önlemede çok öçnemli olduğu ortaya çıktı.


Prof. Dr. Yavuz Baykal ağız kokusu konusunda şu önerilerde bulundu: “Ağız kokusu oldukça sık rastlanılan bir durumdur ve kişinin sosyal hayatını olumsuz etkiler. Bu durumu önlemek için dil sırtında yerleşik bakteriyel birikimleri ortadan kaldırmak önemlidir. Ağız kokusunun sebeplerinin yüzde 87'si ağız içi kaynaklıdır. Bunların yüzde 51'i dil, yüzde 32'si diş ve diş eti, yüzde 17'si ise bunların karışımına bağlıdır. Kişi her gün diş fırçalamaya ve bu sırada dilini de fırçalamaya alışmalıdır. Özellikle dil kökünün sert ve güzel olarak fırçalanması gerekir.

Sakız çiğnemek dil sırtına yıkama etkisi yapar ve bakteri çoğalmasını kısmen engeller. Ayrıca çinko içeren gargaralar da ağız kokusu tedavisinde faydalı olur.

Ağız kokusu olanların ancak yüzde 25'i diş hekimine müracaat ediyor. Ağız dışı nedenlere bağlı ağız kokusu görülme sıklığı da yüzde 13 dolayında. Ağız dışı koku nedenlerinin yüzde 7'si kulak-burun-boğaz kaynaklıdır. Sindirim sistemi kaynaklı olanlar ise yüzde 1 civarındadır.”

 

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.