Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

ANNE BABANIN STRESİ ÇOCUĞA YANSIYOR

Endişeli ve depresif anne-babaların çocukları daha sık hasta oluyor. Yapılan araştırmalar sonucu stresin bağışıklık sistemi üzerinde olumsuz ekisi ortaya çıktı.


İngiltere'nin Rochester Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, endişeli ve depresif anne-babaların çocuklarının daha sık hasta olduğunu ortaya çıkardı. Araştırma sonucunda ayrıca stresle bağışıklık sisteminin aktifliği arasında güçlü bağlantılar bulundu.

169 çocuk ve ebeveynleri 3 yıl boyunca takip edilirken, anne babalardan çocuklarının hastalıklarını kaydetmeleri ve 6 ayda bir psikiyatrik değerlendirmelere girmeleri istendi. Sonuçta, daha yüksek “duygusal stres” altında bulunan ebeveynlerin çocuklarının diğer çocuklara oranla çok daha fazla hastalandığı ve stresli anne babalara sahip çocukların kanında daha fazla bağışık hücre bulunduğu görüldü.

Sonuçlar, aile içi stresin çocuk sağlığı üzerinde büyük etkisi olduğuna işaret ediyor. Bristol Üniversitesi'nden Dr. David Jessop ise, “Bence çocuklar bunlarla başedebilecek kadar kuvvetli. Bu yüzden annebabalar sonuçları fazla kafasına takmamalı” diyor.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.