Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

DİKKAT, ÇOCUKLAR DEPRESYONDA!

İngiltere’de yapılan araştırmalar 10 yaş ve altındaki binlerce çocuğun depresyona girdiğini ve psikolojik tedavi gördüğünü gösterdi.


Dünya Sağlık Örgütü’nün (World Health Organisation) tahminlerine göre 2030’dan itibaren Batı dünyasının en büyük sağlık sorunlarından biri “ruh sağlığı bozuklukları” olacak.

İngiliz Daily Mirror gazetesi konuyla ilgili yaptığı araştırmalarda şaşırtıcı raporlara ulaştı. İngiltere’nin en büyük iki sağlık servisinin kayıtlarına göre son 5 yılda 10 yaş ve altındaki 4 bin 391 çocuk stres, depresyon ve aşırı kaygı nedeniyle psikolojik tedavi gördü. Geçen yıl tedavi gören çocukların sayısı ise 800’den fazla.

Ruh sağlığı üzerine çalışmalar yürüten YoungMinds Başkanı; çocukların okulda sınıflandırıldıklarını, zorbalık gördüklerini, çok erken yaşta cinselleştirildiklerini ve mükemmel bir vücuda sahip olmaya zorlandıklarını belirterek bunların psikolojik sorunlar yarattığını ve ailelerin çocuklara stres yaratacak sorumluluklar yüklemeden ihtiyaçları olan desteği vermek için harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.