Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

STRESE MARUZ KALAN BEBEKLER ŞEKER SEVİYOR!

Brezilya'daki Rio Grande do Sol Üniversitesi'nde yapılan araştırma, strese maruz kalan bebeklerin ileride kötü beslenme alışkanlığı edinmeye daha meyilli olduğunu gösterdi.


Brezilya'da fareler üzerinde yapılan araştırma, erken dönemde stresin engellenmesinin yetişkinlikte yağlı ve şekerli yiyeceklere duyulan ilgiyi azalttığını ortaya koydu.

Araştırmayı yürüten bilim insanları, stres hormonu salgılaması için yavru farelerin doğumdan hemen sonra yuvada kalma süresini kısalttı. Yetişkin hale geldiğinde bu farelerin kaygıları, strese verdiği tepkiler ve beslenme biçimi incelendi. Doğumdan hemen sonra strese maruz kalmanın fareler üzerinde büyük etkisi olduğu görüldü.

Bu farelerin, stres ve endişe durumda kortikosteroid adı verilen stres hormonu seviyesinin en üst düzeye çıktığını belirten araştırmacılar, bunun hayvanların çok kalorili, yağlı ve şekerli besinlere yönelmesine yol açtığını belirledi.

Stres halinde bir kaçış olarak genellikle şekerli ya da kalorili yiyeceklere yöneldiğini belirten araştırmacılar, bu durumun sadece psikolojik olmayabileceğini vurguladı.

Bilim insanları, kronik stresin yetişkinlikte bazı hormonların devreye girmesine yol açabileceğine ve özellikle kadınları kötü beslenmeye itebileceğine dikkati çekti.

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.