Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

PREMATÜRE BEBEKLERİN KALBİNE DİKKAT!

İngiltere'deki Oxford Üniversitesi'nden bilim adamları, erken doğan 102 kişinin verilerini bu kişiler ortalama 25 yaşına gelene kadar inceledi.


Veriler, zamanında doğan 132 kişininkiyle karşılaştırıldı. Erken doğanların kalbine daha fazla dikkat etmesi gerektiği belirlendi.

Erken doğanlar yetişkin olduğunda, kalplerinin sağ karıncığının daha küçük ancak ağırlığının daha fazla olduğu ve bu durumun kalbin kan pompalama kapasitesini azalttığı görüldü.

Ayrıca bilim adamları, kişi ne kadar erken doğmuşsa, sağ karıncığın büyüklüğü ve işlevinin o kadar fazla etkilendiğini de vurguladı.

KALP-DAMAR PROBLEMİ DAHA FAZLA
Bugün erken doğum oranının yüzde 10 olduğunu ve prematürelerin yetişkinlik döneminde kalp-damar sorunlarıyla daha fazla karşılaştığını belirten araştırmacılardan Paul Leeson, bu durumun nedenini anlamaya çalıştıklarını belirtti.

Yapılan incelemelerden sonra, erken doğanların kalbinin sağ karıncığının farklı olduğu anlaşıldı. Sonuçların erken doğumun ilerde nasıl kalp sağlığını şekillendirdiğine ışık tuttuğunu vurgulandı.


Araştırma, Amerikan "Circulation" dergisinde yayımlandı.

 

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.