Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

BEBEĞİN İLK AYLARI ÇOK KRİTİK!

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Başkan Yardımcısı Gaeta Rao Gupta, 1990'da yüzde 36 olan yeni doğan bebek ölümlerinin 2011'de yüzde 43'e çıktığına işaret etti.


Yaklaşık 50 farklı ülkeden gelen ve Güney Afrika'nın Johannesburg kentinde toplanan uzmanlar, çocuk ölümlerindeki azalmaya rağmen, doğumdan sonraki ilk aylarda yaşamını yitiren bebeklerin sayısının arttığını vurguladı.

Doğumun hemen sonrasındaki ölümlerle mücadele yollarını araştırmak üzere toplanan 100 kadar uzman, başta Güneydoğu Asya ve Sahraaltı Afrikası'nda olmak üzere dünya genelinde her yıl yaklaşık 3 milyon bebeğin doğduktan sonraki ilk 4 haftada yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Ayrıca, yaklaşık 6,9 milyon çocuğun 2011'de 5 yaşına basmadan öldüğü, bunlardan 3 milyonunun doğumdan hemen sonra hayatını kaybettiği açıklandı.

Toplantıya katılan, eski Güney Afrika Devlet Başkanı Nelson Mandela'nın eşi Graca Machel de, bebek ölümlerinin üçte ikisinin ucuz ve basit önlemlerle önlenebileceğini belirtti.

Yoksul bölgelerde, doğum sırasında ya da sonrasındaki komplikasyonlar ve annelerin gerekli sağlık imkanlarından faydalanamaması, yeni doğan bebek ölümlerinin başlıca sebepleri arasında gösteriliyor.

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.