Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

ÇOCUK PARKLARINDA SİGARA İÇMEYİN!

Sağlık Bakanlığı sigara yasağının alanını genişletmeye devam ediyor. Kapalı alanlarda sigara yasağının yanı sıra bundan sonra çocuk parklarında da sigara içmeye yasak gelecek olması özellikle aileleri mutlu etti.


Dünyada sigaraya bağlı hastalıklar nedeniyle her yıl 6 milyon, Türkiye'de ise 100 bin kişi hayatını kaybediyor. Sağlık Bakanlığı ise sigara yasağının alanını genişletme konusunda oldukça kararlı. Sağlık Bakanlığı, kapalı alanlarda sigara yasağının ardından çocuk parklarında da sigara içmeyi yasaklamak amacıyla düğmeye basması birçok kesim tarafından desteklendi.
Yeşilay Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. İhsan Karaman, Sağlık Bakanlığının çalışmalarını sonuna kadar destekleyeceklerini söyledi.”Bu uygulamayı takdir ediyorum” diyen Karaman, “Sürekli sigara içen insanları görünce üzülüyorum.  Çocukları düşünmemiz gerekiyor. Bizleri örnek alıyorlar. Ayrıca parkta oynarken sigara dumanına maruz kalıyorlar ve pasif içici olarak etkileniyorlar.  Bu uygulama yerinde olacak” dedi.

Yapılan araştırmalara göre, dünyada her gün yaklaşık 100 bin çocuğun sigaraya başladığını ifade eden Karaman, “Akciğerleri henüz gelişmekte olan çocukların sigara dumanına maruz kalmaları, onlarda solunum yetmezliği, boğaz enfeksiyonları gibi birçok hastalığa da davetiye çıkarmaktadır” şeklinde konuştu.

Öte yandan, New York’da yaklaşık iki yıldır park, plaj gibi kamuya açık alanlarda sigara yasağı uygulanıyor. Sigara yasağına karşı gelenlere ise 50 dolar ceza kesiliyor.

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.