Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

“ÇOCUKLARI AŞIRI KORUMAYIN!”

Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Şükrü Küçüködük, çocukların bağışıklık sistemlerinin gelişmesi için doğal ortamda bulunmaları gerektiğini söyledi.


Çocuklarını aşırı koruyan annelerin, hasta olur endişesi ile çocuklarını adeta cam fanus içinde yaşattıklarını, doğal ortamlardan uzak tutmaya çalıştıklarını ifade eden Küçüködük, bu tutumun çocukların sağlığını olumsuz etkileyebileceğini belirterek şunları kaydetti:

“Çocukların bağışıklık sistemlerinin güçlenmesi için doğal ortamlarda bulunmaları gerekir. Kış aylarında, çocukların rüzgarlı olmayan havalarda karda oynamalarında bağışıklık sisteminin güçlenmesi açısından yarar vardır. Unutmayalım ki, aşırı korumacı tutumlar, çocuklara yarardan çok zarar getirebilir. Ayrıca, kış aylarında çocukların dışarı çıkarırken vücut direncinin korunabilmesi için vücut ısısının korunması gerekir. Bu nedenle, soğuk havalarda çocukların ince ince ve kat kat giydirilmeleri (soğan modeli) vücut ısılarını daha iyi korumalarına yardımcı olur. Bu arada, soğuk havalarda enerji ihtiyacı arttığından, enerji ihtiyacının karşılanması için bol kalorili, bol vitaminli sulu gıdaların tüketilmesi; beslenirken karbonhidrat, yağ, protein dengesinin korunması ve C vitamini açısından zengin meyvaların tüketilmesi gerekir.”


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.