Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

ÇOCUKLARIN SÜPER KAHRAMANI “İNSAN”

Türkiye’nin dört bir yanından seçilen 21 genç yetenek, Pınar 2. Sanat Haftası’nda hayallerindeki kahramanı tuvale dökmek için İstanbul’daydı.


Pınar 26.  Resim Yarışması 2. Sanat Haftası tamamlandı. Çocukların oluşturduğu süper kahraman izledikleri onca çizgi filme rağmen ne bir Örümcek Adam, ne bir Süperman ne de bir Batman  oldu. Onlar kendilerine kahraman olarak ‘sadece insan’ı seçti ve isim verdi; “renkli erkek kahraman” ve “renkli kadın kahraman”...  Türkiye’nin yedi bölgesi ve farklı illerinden gelen 21 genç yetenek, ünlü Ressam Hüsamettin Koçan’ın koçluğunda gerçekleştirilen kolektif çalışma sonunda iki kahraman ortaya çıkardılar. Çocuklar 3,5 metre yüksekliğinde ve 2 metre genişliğinde çizdikleri kahramanlarına “Renkli Erkek Kahraman” ve “Renkli Kadın Kahraman” adını verdiler. Profesyonel malzemelerle resim atölyesi çalışmalarına katılan genç yetenekler son gün düzenlenen törende sertifikalarını da aldılar. 


5 gün boyunca Pera Müzesi’nde gerçekleştirilen atölye çalışmalarında çocuklara koçluk yapan Ressam Prof. Hüsamettin Koçan, resimlerini çizerlerken çocukları serbest bıraktığını ve hiçbir yönlendirme yapmadığını söyledi. Koçan, belli bir yaşa kadar çocukların “ben merkezli” olduğuna işaret ederek, kahramanlarını çizerken de bunu gösterdiklerini ve kendilerini kahramanın yerine koyduklarını belirtti.

ÇOCUKLARIN KENDİ DÜNYALARI VAR!
Koçan, günümüzde çocukların çizgi film, kitap ve dergilerde birçok kahramanla karşılaştıklarını ancak, bunların hiçbirini resme dökmediklerine dikkat çekti. Koçan, “Bu çocuklar ben merkezli ve çizgi filmlerde gördükleri kahramanların hiçbirini çizmediler. Kendi dünyaları var ve burada kahraman yine insan. Kahramanlarının etrafında ise kedi, köpek, kuş ve araba gibi kendi dünyalarından karakterler çizmek istediler” dedi.

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.