Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

OKULLU HER ÇOCUĞA BİR EGZERSİZ PROGRAMI ŞART!

Çağın okul hastalığı “duruş bozukluğu”nun pek çok nedeni var. Uzmanlar, okula giden çocukların ağır çanta taşımaması ve uzun süre hareketsiz kalmaması gerektiğini...


Fitness Uzmanları, bu yıl okula başlayacak çocukların ileri yaşlarda duruş bozukluğu, kamburluk, bel, sırt, boyun ağrıları ve kireçlenme sorunu yaşamaması için veli ve öğretmenlere bir dizi tavsiyede bulundu. İyi bir duruş eğitiminin nasıl çocukluktan başlıyorsa ileri yaşlarda görülebilecek omurga ağrılarının da yine bu yaşlardaki alışkanlıklardan kaynaklandığını dile getiren uzmanlar, rahatsızlıkların edinilen yanlış oturma, eşya taşıma ve uyuma alışkanlıklarından kaynaklandığını açıkladı.

Küçük yaşlarda görülen omurga eğriliklerin pek çok sebebi var. Bunların başında okul sıralarının çocukların boyuna uygun olmaması, bilgisayar karşısında uzun zaman geçirilmesi, ağır sırt çantası taşınması, uygunsuz yatak seçimi, yanlış oturma, uyuma alışkanlığı, aşırı kilolu olmak ve görme bozuklukları geliyor.

Günümüzde bilgisayar ve televizyon karşısında uzun saatler geçiren, hareketsiz şehir yaşamına mahkum olan çocukların en az yetişkinler kadar egzersiz yapma ihtiyacında olduğunu dile getiren Fitness Uzmanı Özgür Güngör, ancak bu yaş grubunun büyüme çağında olmasından ötürü, yaşlarına uygun egzersiz planlaması yapılmasının gerektiğini söyledi.

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.