Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

ÇOCUK, İNTERNETE AİLESİNİN YANINDA GİRMELİ!

Mutlu Çocuklar Derneği'nce bastırılan "Teknolojinin Doğru Kullanımı" el kitabında, internet kullanımı sırasında çocukların ve ebeveynlerinin uyması gereken kurallara dikkat çekildi.


Mutlu Çocuklar Derneği tarafından "Mutlu Çocuk Mutlu Aile" projesiyle teknolojinin doğru, bilinçli ve güvenli kullanılması konusunda duyarlı bireyler yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla broşür hazırladı. Broşürde çocuklara internetten yararlanırken uymaları gereken kurallar sıralanıyor. Buna göre, çocuklara zamanı kendilerinin yönetmesi tavsiyesinde bulunulan broşürde, dışarıda oyun oynamak, spor yapmak, aile bireyleriyle vakit geçirmek, ders çalışmak ve kitap okumak için zaman ayrılmasının önemi üstünde duruluyor.

ARKADAŞINIZI SİZ BELİRLEYİN
İnternet ortamında sadece tanıdık kişilerle sohbet edilmesi ve iletişim kurulması önerisinde bulunulan broşürde, çocukların internetten daha çok keyif almaları için şu önerilerde bulunuluyor:
"Size teklif edilen siteye değil, kendinizin ve ailenizin tercihlerine önem verin. Evde ailenizle birlikte oturduğunuz odada internette gezinmeyi tercih edin. Anne ve babanıza karşı açık, şeffaf ve dürüst olun. İnternette yapacağınız maceralı yolculuklarınızda onları da yanınıza almaktan çekinmeyin."

BİLGİSAYARI OTURMA ODASINA KOYUN
Broşürde çocuklara yapılan uyarı ve önerilerin yanında ebeveynlere de şu uyarılarda bulunuldu:
"Ailenin yeni üyesi yani çocuğunuzun arkadaşını çok iyi tanıyın. Unutmayın ki internet hakkında siz ne kadar çok bilgi sahibi olursanız, çocuğunuz da o kadar çok bilgilendirebilir ve internette var olan tehlikelerden o kadar çok koruyabilirsiniz. Bilgisayarı mutlaka evinizde, ailenizin hep birlikte zaman geçirdiği oturma odasına koyun. Bu sayede çocuğunuzun internetle ilişkisini kontrol etmeniz çok daha kolay olacaktır. İnterneti asla bir çocuk yetiştiricisi olarak düşünmeyin. Size zaman kalması için, çocuğunuzun kendi odasında bilgisayar başında uzun zaman geçirmesine müsaade ettiğinizde çocuğunuza iyilik yapmadığınızı bilin. Ve unutmayın ki sizin bırakacağınız boşluğu internet dolduracaktır."

Broşürde, interneti kullanırken çocukların vücut sağlıklarını nasıl koruyacakları konusunda önerilere de yer verildi. Bilgisayar karşısında dik konumda ve sırtı destekleyecek bir sandalyede oturulması gerektiğine işaret edilen broşürde, ayrıca bilgisayarın önünde uzun süreli hareketsiz kalınmaması, bilgisayarın gözlere, boyna ve bele zarar vermesine izin verilmemesi gerektiği vurgulandı.

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.