Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

ANNE SÜTÜ ALAN BEBEKLER PARMAK EMMİYOR!

Dr. Nihat Tanfer, 18 aydan daha az anne sütü alan bebeklerde parmak emme alışkanlığının görüldüğünü ve bu durumun tatmin edilmemiş emme içgüdüsüyle ilgili olduğunu söyledi.


Bebeklik çağında sıkça görülen parmak emme, emzik bırakamama ve biberon çürükleri ilgili bilgi veren Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Nihat Tanfer annelere şu bilgileri vererek bebekleri anne sütüyle beslemenin önemine dikkat çekti:
“Emme içgüdüsü tatmin edilmemiş bir bebek; bu ihtiyacını gidermek için parmağını emebilir. Anne sütü ile 18 ay beslenen çocuklarda bu alışkanlık çoğunlukla görülmez. Yapılan araştırmalar; parmak emmenin yaşamın ilk birkaç haftasında açlığa bağlı olarak geliştiğini gösteriyor.
Öte yandan bebek; dişlerinin çıkmaya başladığı dönemde yaşadığı ağrıyı, parmak emme yoluyla gidermek isteyebilir.

Parmak emme alışkanlığı karşısında anne babanın takınacağı en sağlıklı tutum; olayı telaşa kapılmadan, sabırla karşılamak ve onu uyarmaktan kaçınmaktır.

Çocuğunuzu biberon çürüğünden korumak için; süt dişleri çıkmaya başladığı günden itibaren yaklaşık 1-1,5 yaşlarına kadar dişlerini her gün temiz bir gazlı bez ile silin. Emziği; bal, reçel, şekerli su gibi tatlı gıdalara batırarak çocuğa vermeyin.”


 

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.