Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

BABA OLMAK KALBE İYİ GELİYOR!

Stanford Üniversitesi’nin araştırmasına göre baba olmak erkeklerin kalbine iyi geliyor. Araştırmada, çocuksuz erkeklerin kalp krizi riskinin babalara oranla yüzde 17 daha fazla olduğu saptandı.


Yaklaşık 138 bin erkeğin üreme ve ölüm oranları üzerinde yapılan araştırmada, babaların, kalp rahatsızlarından ölme olasılıklarının baba olmayan erkeklere oranla daha düşük olduğu belirlendi.

Araştırmacılara göre bunun nedenleri arasında, çocukların, babaların kendilerine daha iyi bakmalarını sağlamaları, aynı zamanda baba olanlarda daha iyi genlerin bulunmasının olabileceği ifade edildi. Stanford Üniversitesi Üroloji ve Doğum Uzmanı Doktor Michael Eisenberg, erkeğin üremesinin, yaşamının ilerleyen safhalarında sağlık durumuna açılan pencere olduğu yönündeki kanıtların arttığını söyledi.

Araştırmacılar, babalarla çocuksuz erkeklerin ölüm oranı arasında fark gözlemezken, babaların kardiyovasküler nedenlerden ölme olasılığının çocuksuz erkeklerle kıyaslandığından yüzde 17 daha az olduğu görüldü.

Daha önce yapılan araştırmalar, evlilik, çok sayıda arkadaş ve hatta köpek sahibi olmanın, kalp rahatsızlıkları ve bu rahatsızlıklardan ölme olasılığını azalttığını ortaya koymuştu.

 

 

 

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.