Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

ÇOCUĞUNUZ BİLGİSAYAR DÜNYASINA AKILLI BAŞLANGIÇ YAPSIN!

Çocuğunuzu bilgisayarla tanıştırmak, birlikte eğlenmek, gelişimine katkıda bulunmak istiyorsanız, uzman danışmanlar tarafından da desteklenen bir adres var.


Akıllı Başlangıç, 3-7 yaş aralığındaki çocukların bilgisayarla tanıştırılmaları, ruhsal ve zekâ gelişimlerine uygun bir şekilde bilgisayar kullanmaları için hazırlanmış. İçeriği sürekli güncelleniyor ve geliştiriliyor. Site içeriğinde çocuklar için eğitici ve eğlenceli oyunlar ve masallar da bulunuyor.

Akıllı Başlangıç, eğitim alanındaki önemli kitapları ve bilimsel çalışmaları ile de tanınan Prof. Dr. Ayla Oktay ve Türk Beyin Takımı Kaptanı Ferhat Çalapkulu danışmanlığında hazırlanıyor. Zararlı içerikten ve reklamlardan tamamen arındırılmış olan sitede okuma yazma bilmeyen çocuklar için gerekli görsel ve işitsel yönlendirmeler yapılarak çocukların kolaylıkla kullanabilmesi sağlanıyor.

Akillibaslangic.com, çocukların günde 1 saatten fazla bilgisayar başında kalması zararlı olduğu için günlük 1 saat kullanımdan sonra otomatik olarak kapanıyor.

Prof. Dr. Ayla Oktay, projenin önemli bir ihtiyaçtan kaynaklandığını belirterek, akillibaslangic.com ile ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Teknoloji günümüz insanının yaşamında artık vazgeçilmez bir yere sahip. Çevrelerinde teknolojiyi kullanan insanları gören küçük çocuklar da bunlara doğal olarak ilgi duyuyorlar. Tabii bu da anne babaların çocukları bilgisayarla tanıştırmak konusunda sorular sormalarına neden oluyor. Son 10 yılda bu sorular giderek arttı. Anne babalar için çocukların teknolojiye giderek artan ilgisi bazı sorunları da beraberinde getirdi. Hayatımızın bir gerçeği olan bilgisayarla çocuklarımızı kontrollü bir şekilde tanıştırmamız gerekiyor. Çocuğun günde 1 saatten fazla bilgisayarın başında bırakılması doğru değil. Mümkünse anne ya da baba da çocuğa bilgisayar kullanımı sırasında eşlik etmelidir. Akıllı Başlangıç’ın bu anlamda önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz. Zararlı içerikten ve reklamlardan arındırılmış, çocukların gelişimlerini destekleyen bu tür  çalışmaların hayata geçirilmesinin çocuklar ve aileler için çok yararlı olacağını düşünüyorum.”

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.