Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

“GİYSİLER BEZ OLMASIN, UMUTLAR YOK OLMASIN”

Daha sağlıklı ve bilinçli bir toplum yaratabilmek ve bunu yaparken de ihtiyaç sahiplerine ulaşabilmek adına yeni bir sosyal sorumluluk kampanyası başladı.


 “Giysiler Bez Olmasın, Umutlar Yok Olmasın” bağış kampanyası, kullanılabilir durumdaki giysilerin bez olmamasını, ihtiyaç sahiplerine ulaşarak yeniden kullanılabilmesini ve yaşadığımız ortamların da doğru temizlik yöntemleri ile daha etkili temizlenmesini hedefliyor.

 

Scotch-Brite, yeni kampanyası “Giysiler Bez Olmasın, Umutlar Yok Olmasın” ile yaygın bir alışkanlık olarak temizlikte kullanılan eski giysilerin yeterli temizlik sağlamamasından ve kullanılabilir durumdaki giysilerin bu yöntemle tüketildiği gerçeğinden yola çıkarak, bunu bir sosyal sorumluluk projesi ile birleştirdi.

 “Ev Temizliğinde Tüketici Alışkanlıkları” hakkında gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, temizlik yaparken aslında doğru sandığımız ve uyguladığımız yanlış alışkanlıklarımızın ne kadar yaygın olduğu ortaya çıktı. Türkiye’de temizlikte eski giysilerin kullanım oranı ortalama yüzde 50 iken, giysiler en çok pencere ve cam yüzeylerin temizliğinde kullanılıyor. Ancak eski giysilerin temizlikte yeterli hijyen sağlamadığı pek çoğumuz tarafından yeterince bilinmiyor.

GİYSİNİ GETİR, BEZİNİ GÖTÜR!
Bu verilerden hareketle “Giysiler Bez Olmasın, Umutlar Yok Olmasın” kampanyası başlatıldı. Türkiye’nin önde gelen saygın şirketlerine bağış kutuları yerleştirildi. Kampanya destekçisi çalışanlar, kullanılabilir durumda olan fakat çeşitli sebeplerle artık ihtiyaç duymadıkları giysilerini bu kutulara bırakıyor. Bağış yapan her kişiye mikrofiber temizlik bezi armağan ediliyor. Bağışlanan giysiler temizlendikten sonra, daha önceden TOÇEV’in yönlendirmesi ile belirlenen ihtiyaç sahiplerine gönderiliyor.

TÜRKİYE’DE EV TEMİZLEME ALIŞKANLIKLARI…
Eski tişörtler, ev temizliğinde çok fazla kullanılıyor. Yer temizlemenin yanı sıra, pencere, cam yüzey ve mobilya temizliğinde de kullanılıyor. Araştırmaya katılanların yaklaşık yüzde 50’si ev temizliğinde çeşitli yüzeyler için eski giysi kullanıyor. Bu oran bazı yüzeylerde yüzde 70’e kadar çıkabiliyor. Kullanımı ise DE grubunda ve 35-55 yaş arasında daha fazla. Tezgah, fırın ve mutfak lavabosu en sık temizlenen yüzeylerken (ortalama günde 1,5 kez), pencereler ve halılar daha az sıklıkta, genel temizlik sırasında temizleniyor.

Temizlik malzemelerinin bölgelere göre kullanım oranları da dikkat çekici. Eski tişörtlerin kullanım oranı yüzde 87 ve Marmara ile Karadeniz bölgesinde, DE grubunda ve 35-55 yaş aralığında daha çok kullanılıyor. Sarı temizlik bezlerinin kullanım oranı ise yüzde 90 ve AB grubunda daha çok kullanılıyor.

 

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.