Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

KİLO KONTROL HAREKETİ BAŞLADI!

Türk Obezite Vakfı (TOV), tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla artan ve önemli sağlık sorunlarına yol açan obezite konusunda halkı bilinçlendirmek amacıyla Kilo Kontrol Hareketi’ni başlattı.


Kilo Kontrol Hareketi’nin tanıtım toplantısında konuşan Türk Obezite Vakfı Başkanı Prof. Dr. Hasan İlkova, çağımızın en tehlikeli sağlık sorunlarından biri haline gelen obezite konusunda bilgiler verdi. Obezitenin kalp hastalıkları, yüksek tansiyon, diyabet, inme ve bazı kanser türleri gibi birçok ciddi hastalığa yol açabileceğini söyleyen Prof. Dr. İlkova, “Son yıllarda Türkiye de dahil olmak üzere tüm dünyada fazla kilolu ve obez insanların sayısı hızla artıyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre dünyada 400 milyonun üzerinde obez ve yaklaşık 1,6 milyardan fazla kilolu birey var. Bu rakamların 2015 yılında sırasıyla 700 milyon ve 2.3 milyara ulaşacağı tahmin ediliyor.

Başta DSÖ olmak üzere pek çok uluslararası kuruluş, sağlıklı beslenme alışkanlıklarının yerleştirilmesi ve daha hareketli bir yaşam biçiminin benimsenmesi konularında önemli çalışmalar yapıyor. Biz de Türkiye’de obezite ile mücadelede, herkesi harekete geçirmek için özel bir platform oluşturmak istedik ve www.kilokontrolhareketi.com sitesini açtık. Sitemiz, kişilerin kolaylıkla beden kütle indeksini hesaplayabilecekleri, kendi kilo kontrol planlarını oluşturabilecekleri, sağlıklı beslenme, egzersiz ve destek tedaviler konusunda bilgi alabilecekleri bir platform. Herkesi, www.kilokontrolhareketi.com adresine tıklayarak beden kütle indekslerini hesaplamaya, bu rakam 25 ve üzeriyse de fazla kilolarıyla mücadele için harekete geçmeye çağırıyoruz” dedi.


 

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.