Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

“AŞIK OLMADAN SEVİŞİLİR Mİ?”

Türkiye’de yapılan bir araştırma cinsel tutumlar hakkında çarpıcı sonuçları ortya koydu. Cinsellikle ilgili konularda cinsiyetler arası farklarsa oldukça çarpıcı.


Cinsel ilişkiye girmek için aşkın gerekliliğine inanan erkeklerin oranı yüzde 18’de kalırken, kadınların yüzde 62’si cinsel birliktelik için aşık olmanın şart olduğunu düşünüyor.

 

İstenmeyen gebelik ve HIV/AIDS’in azaltılmasına yönelik kurumsal misyona sahip sosyal pazarlama kurumu DKT Türkiye’nin yaptığı geniş kapsamlı araştırmaya göre Türkiye’de her 3 kadından biri ve erkeklerin neredeyse yarısı partnerlerini aldatıyor. Ayrıca her 100 kadından 35’i tek gecelik ilişki yaşadığını belirtirken, erkeklerde bu oran yüzde 61’e çıkıyor.


TÜRKİYE KONDOM KULLANMIYOR

Ülkemizdeki prezervatif kullanımına ve diğer cinsel davranışlara dikkat çekmek amacıyla Temmuz-Eylül 2010 tarihleri arasında yapılan güvenli seks araştırması çarpıcı verileri gözler önüne seriyor. Toplam 20.078 katılım verisinin incelendiği araştırmaya göre, katılımcılar istenmeyen gebelik ve HIV/AIDS konularında endişe duyuyor, ancak katılımcılar arasında prezervatif kullanımı oldukça düşük. Katılımcıların yüzde 71’i son kez seks yaptıklarında kondom kullanmadıklarını belirtiyor. Ayrıca katılımcıların 3’te 1’i prezervatif alırken utanıyor.

Cinsellikle ilgili konularda cinsiyetlerarası farklar ise oldukça çarpıcı. Erkeklerin tek gecelik ilişki yaşama oranı yüzde 61’ken, kadınlarda bu oran yüzde 35. Ertesi gün ismi hatırlanmayan biriyle seks yapma oranı erkeklerde yüzde 28’ken, kadınlarda ise yüzde 13.



 

 

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.