Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

KADIN VE ERKEK SEKSTEN SONRA DA FARKLI...

Seks sonrası insan davranışlarını inceleyen bir araştırmaya göre, bu davranışlar da cinsiyetler arasında farklılık gösteriyor. Kadınlar cinsel birleşmenin ardından yakınlaşmayı isterken, erkekler içki ya da sigara içmeyi tercih ediyor.


Albright College’ın yürüttüğü araştırmaya göre, ister uzun ister kısa süreli bir ilişki olsun, cinsel ilişkinin ardından kadınlar erkeklere göre daha çok yakın olmak istiyor ve bağlanma isteği duyan davranışlar sergiliyor. Katılımcılarının çoğunun gençler olduğu 170 erişkine uygulanan online anket, erkeklerin ise daha çok birlikteliğin tekrarına yönelik hareketlerde bulunduğunu gösteriyor.

Psikolog Susan Hughes, erkeklerin daha fazla üreyebilme potansiyelleri yüzünden doğaları gereği kısa süreli ilişkilere daha yatkın olduklarını, kadınlarınsa çocuk için iyi ebeveyn olabilecek uzun süreli bir partner aradığını söylüyor; ancak bir çiftleri birlikte tutan başka birçok güdü olduğunu da belirtiyor.

Erkekler daha çok cinsel beraberliğin öncesinde öpüşmeyi severken, kadınlar beraberliğin sonrasında öpüşmekten hoşlanıyor. Uzun süreli ilişki yaşayan çiftler ise, birliktelikten sonra duş almayı pek tercih etmiyor.

Kadın ve erkek arasındaki en benzer davranış ise, uzun süredir birlikte olan çiftlerin seksin ardından birbirlerine “Seni seviyorum” demeye verdikleri önem.

 

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.