Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

ÇOCUK YAPAN HER ŞEYE RAĞMEN MUTLU!

Tüm zorluklarına rağmen çocuk sahibi olmanın insanı çok mutlu ettiği ispatlandı. Wake Forest Üniversitesi uzmanlarının yaptığı araştırmada çocuk sahibi olanların her koşulda çocuksuz olanlara göre daha mutlu olduğu görüldü.


Tüm kültürlerde çocuk sahibi olmak hem bir tür zorunluluk, hem de mutluluk kaynağı. İngiliz Sunday Times gazetesine göre eğitimli, kariyeri olan insanlar, günümüzde çocuk sahibi olmaktan hiç olmadığı kadar soğumuş durumdalar... Çocukları “iyi yetiştirme” standartlarının yükselmiş olması, hem başarılı hem sosyal çocuklar yetiştirme stresi, çocuk sahibi olmaktan uzaklaşmanın ana nedenlerini oluşturuyor. Ayrıca, özellikle çalışan anne babalar çocuklarıyla yeteri kadar vakit geçiremedikleri, buna rağmen kariyerlerine ve kendilerine vakit ayıramadıkları için mutsuz oluyorlar.

ABD’de yapılan bir araştırmada çocuk sahibi kadınlardan onları en çok mutlu eden aktivitelerin listesini yapmaları istendi. 19 aktiviteden oluşan listede çocuk bakmak, yemek hazırlamak, telefonda konuşmak ve ev temizlemekten sonra 16’ncı sırada yer aldı. Wake Forest Üniversitesi uzmanlarının yaptığı bir araştırmada ise, çocuk sahibi olanların her koşulda çocuksuz olanlara göre daha mutlu olduğu görüldü.

SARILMASI HER ŞEYİ UNUTTURUYOR
Sunday Times’a konuşan babalardan biri; “Sürekli stres altındayım, sürekli kendimi suçlu ve yetersiz hissediyorum. Bütün gün çikolata, dondurma, kek pazarlığı yapmaktan çok sıkıldım. Arkadaşlarımla hangi anakolunun daha iyi olduğundan başka bir şey konuşamaz oldum. Kendimi çok klişe hissediyorum” dedi. Fakat aynı baba, “Çocuklu hayatın zorluklarını tahmin ediyordum. Asıl sürpriz, oğlumun bana sarıldığı anların sıcaklığı, 3,5 yaşındaki ilginç düşünme biçimi ve hayatımızdaki komik anların mükemmelliği” diyerek mutluluğunu dile getirdi.


 

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.