Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

IQ’SU DÜŞÜK ERKEK ALDATIYOR!

Sadakatsiz erkeklerin IQ’sunun sadık erkeklere göre düşük olduğu açıklandı. Ancak kadınlar konusunda böyle bir kanıt bulunamadı!


London School of Economics and Political Science Üniversitesi’nde görevli bilim adamlarının yaptığı araştırmanın, zeki erkeklerin evrimden ötürü karılarını aldatma olasılıklarının zeki olmayanlardan daha az olduğunu gösterdiği bildirildi.

Araştırmanın sonucu, IQ seviyesi yüksek erkeklerin, tek eşliliğe kendilerinden daha az zeki erkeklere oranla daha fazla değer verdiklerini gösterdi.

Zeka ve monogami arasındaki ilintinin kökenlerinin evrimde yattığını savunan Dr. Kanazawa, önüne gelenle cinsel ilişkide bulunmaya programlanmış ilk insanların tek eşlilikten çok az fayda sağlayacağını, ancak modern dünyanın, erkeklere böyle bir evrimsel fayda sağlamadığını kaydetti.

Kanazawa’nın araştırmasında, ayrıca zeka seviyeleri yüksek insanlar arasında liberalizm ve ateizm gibi özelliklere daha sık rastlandığı gözlendi.

Zeki kadınların genel nüfusa oranla sadık kalma olasılığınındaha fazla olup olmadığı konusunda ise herhangi bir kanıt bulunamadı.

 

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.