Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

BİN 600 ÇOCUK KAYIP

Ülke gündenimin en önemli konusu şüphesiz kayıp çocuklar. Özellikle son zamanlarda artan kaçırma olayları hemen herkesi tedirgin ediyor.


Türkiye Psikiyatri Derneği Genel Sekreteri Doç. Dr. Burhanettin Kaya; “Bin 100’ünü kız çocukların oluşturduğu bin 600’ün üzerinde kayıp çocuğun olması özellikle kız çocuklarının bu sömürünün ağırlıklı kurbanları olduğunu gösteriyor” dedi.

Türkiye’deki kayıp çocuk sayısı ile ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışma sonucu hakkında açıklama yapan Kaya, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Bin 100’ünü kız çocukların oluşturduğu bin 600’ün üzerinde kayıp çocuğun olması özellikle kız çocuklarının bu sömürünün ağırlıklı kurbanları olduğunu gösteriyor. Öyle ki, resmi makamlar bu sayıların yalnızca ihbar edilenler olduğunun altını özellikle çiziyor. Ayrıca 18 yaşından küçük çocuklar için yapılan kayıp başvurusunda il bazında İstanbul birinci sırada yer alıyor. Kayıp başvurularında son yıllarda Doğu ve Güneydoğu illerindeki artış da dikkat çekici olarak vurgulanıyor.

Sunulan verilerde dikkat çeken noktalardan biri, kayıp çocukların yarısının Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’nda yaşamını sürdüren çocuklar olması.

Emniyet Yetkilileri 13-18 yaş arası kız çocukların çoğunlukla gönül ilişkisi nedeniyle kaçtıklarını belirtmekte.”


 

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.