Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

ÇOCUKLAR EVDEN GİDİNCE BOŞANMALAR ARTIYOR!

2008 yılında 99 bin 663 çift boşandı. En çok 20 senelik evliliklerin bitmesi dikkat çekti ve ardından ilginç bir neden çıktı: Çocukların evden gitmesi...


Türkiye İstatistik Kurumu’nun yaptığı araştırmaya göre, en çok boşanan çiftler 20 yıl ve üzeri evli olanlar. Verilere göre, 9 bin 672 çift de 1. yılında evliliklerini noktaladı. Boşanma nedenlerinin ilk sırasında “geçimsizlik” geliyor.

2008 yılına ait verilerine göre, boşanan 99 bin 663 çiftten, 14 bin 947’si 20 yıl ve daha uzun süreli evli. En fazla boşanan çiftlerin ikinci sırasında ise 1 yıllık evlilerin bulunması dikkat çekiyor. 2008 yılında 9 bin 672 çift, evliliklerinin 1.yılında boşandı. 1 yıllık evli çiftleri, boşanan 8 bin 136 iki yıllık evliler takip ediyor. Ardından gelen 3 yıllık evli olup boşananların sayısı ise 7 bin 252. En az boşanan çiftler arasında ise 18 ve 19 yıllık evli çiftler yer alıyor. 2008 yılında 18 yıllık evli çiftlerden bin 195, 19 yıllık evli çiftlerden de bin 804 çift evliliklerini noktaladı.

Verilere göre, 99 bin 663 çiftten, 94 bin 967’sinin boşanma nedeni ise “geçimsizlik”.

ÇOCUK GİTTİ, EVLİLİK BİTTİ!
Psikolog Cüneyt Kaya, “20 yıl ve daha fazla evli olan çiftlerin, çocukları genelde ya evlilik ya da okul ve iş dolasıyla ailelerinden ayrılıyor. Bu durumda çiftler, başbaşa, diğer bir deyişle de yalnız kalıyor. Her hangi bir sorun olduğunda çözüm yoluna gitmiyorlar. Çünkü daha önceki yıllarda çocukları yanlarında olduğu için, çocuklarını düşünerek, çözüm üretiyorlardı veya sabrediyorlardı. Çocuklar büyüyüp kendilerini idare edebilecek hale geldikleri için aralarında problem yaşayan çift, çözüm üretmek yerine evliliklerini noktalama yoluna gidiyor” dedi.

Evlilik öncesinde çiftler oldukları gibi değil de, olmak istedikleri gibi davranıyorlar. Birer maske takıyorlar. Gerçek davranışlarını sergilemedikleri için bu kimlikler evliliğin ilk yıllarında fark ediliyor. Çiftler, eşlerinin gerçek yüzlerini gördükten sonra kararı o noktada verebiliyor. Bu noktada birbiriyle uyumlu bir şekilde sorunları çözebiliyorsa, evlilikler devam edebiliyor. Ama çoğunlukla çözüm aranma yerine, ilk 3 yılda çiftler anlaşmazlıklarını büyüterek evliliklerini sonlandırıyor” dedi.

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.