Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

2010’UN EN SAĞLIKLI BESİNLERİ

2010’u daha sağlıklı ve hastalıklardan uzak geçirmek isteyenler, alışveriş sepetlerinden tahıl ürünleri, yağlı balıklar, kırmızı şarap ve yeşil çayı eksik etmeyecek.


Bu yıl zinde kalmak ve daha enerjik olmak için doğru beslenme alışkanlıklarına destek olarak “çok yararlı, düşük kalorili ve her markette kolayca bulunabilecek” bazı besinler uzmanlarca tavsiye ediliyor.


TAHILLARA ÖNEM VERİN
Özellikle zayıflama diyetlerinin önemli parçalarından olan yulaf, arpa ve çavdar, hem kolesterol seviyesini azaltıyor, hem de daha sağlıklı bir vücuda kapı aralıyor. Diyabetler için de yararlı olan çavdarın bisküvisi ile buğdayla karışık ekmeği öneriliyor. Ancak, düzenli olarak sadece çavdardan oluşan ekmek yenilmemesi gerekiyor.

HAFTADA 2 KEZ BALIK TÜKETİN
Sağlığı güçlendirici bir diğer besin olan somon balığı ve diğer yağlı balıklar ise yine uzmanların tavsiyesine göre haftada iki kez tüketilmeli. D vitamini kaynağı olan ve kalp problemlerini azaltan somon, beyin için de yararlı.

ÖLÇÜYÜ KAÇIRMAMAK ŞARTIYLA KIRMIZI ŞARAP...
Uzmanların alkollü içki önermede temkinli olduğu, ancak “ölçülü” içilmesi durumunda şarabın kalbe giden kan damarlarına iyi geldiği ve kötü kolesterolü azalttığı belirtiliyor.

YEŞİLÇAYLA KANSERDEN KORUNUN
Sağlıklı kalmak için tüm bunların yanında yeşil çay da içmek gerekiyor. Sakinleştirici etkisi yanında, göğüs kanseri dahil bazı kanser risklerini azalttığı düşünülen yeşil çayın etkinliği için günde 2 bardak içilmesi tavsiye ediliyor.

 


 

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.