Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

İNGİLTERE’DEKİ ARAŞTIRMA İLAÇLARI SUÇLADI!

İngiltere'de yapılan araştırmada 41 ilacın sadece 1'inde katkı maddesi bulunmadığı ortaya çıktı.


Bitmedi! 3 yaşından küçük çocukların yiyecek ve içeceklerine konması yasaklanmış olan tatlandırıcı, renklendirici ve prezervatif özellikleri olan katkı maddelerinin bebek ve küçük çocuklara verilen ilaçlara serbestçe konduğu kanıtlandı.

 

Food Magazine adlı dergide yayınlanan araştırmaya göre, 3 yaşından küçük çocuklar için reçetesiz satılan ve öksürük kesici, ateş düşürücü olarak  kullanılan 41 ilacın sadece 1’inde katkı maddesi bulunmadığı belirtiliyor.  Food Magazine, İngiltere’de güvenli beslenme için çalışan bağımsız bir  kuruluş olan Food Commission’un (Gıda Komitesi) yayın organı.

Rasgele seçilen bu 41 ilaçta, katkı maddesi olarak azo boyaları gibi  renklendiriciler, sülfit ve benzoatlar gibi prezervatifler ve çeşitli  tatlandırıcılar olduğu belirlenmiş. Hatta bu ilaçların birinde, daha  önceleri anestezide kullanılan fakat 1980’den beri yiyeceklere konması
yasaklanan kloroform olduğu da anlaşılmış.

İlaçlarda bulunan katkı maddelerinin miktarlarının çok düşük olması ve kısa  bir süre alındıkları için fazla sorun yaratmayacakları ileri sürülse de,  bunların deri döküntüsü ve alerjik reaksiyonlara, astım krizlerine, mide  bozukluğu ve ishale neden olabilecekleri biliniyor. Ayrıca katkı maddeleri  çocuklarda hiperaktivite, saldırganlık, uykusuzluk, sinirlilik.gibi  şikayetlere neden olmakla da suçlanıyor.

PEKİ, NE YAPILABİLİR?
Derginini basın sözcüsü Ian Tokolove, ilaçlara konan yapay azo boyaları  yerine, yiyeceklerde olduğu gibi doğal yağlar ve beta-karoten gibi doğal  renklendiricilerden ve tatlandırıcılardan yararlanılabileceğini söylüyor.  İlaçların raf ömrünü uzatmak için eklenen prezervatiflerin gerekli olup  olmadıkları ise çok tartışmalı. Çünkü, bazı ilaçlarda birkaç tür prezervatif  bulunurken benzer bir ilaçta hiçbir prezervatif madde bulunmayabiliyor.

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.