Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

HAMİLELER KIRMIZI ET TÜKETMELİ

Uzmanlar hamilelik döneminde en çok kansızlık sorunu yaşayan kadınların demir eksiğini yaklaşan Kurban Bayramı’nda kırmızı et tüketerek giderebileceğini belirttiler. Ancak et tüketiminde aşırıya kaçılmasının da tehlikeli olabileceği vurgulandı.


Anne karnındaki bebeğin gerekli olan enerjiyi anneden aldığını hatırlatan uzmanlar, anne adaylarının protein, kalsiyum ve demir gibi öğelere ihtiyaçlarının arttığını söylediler. Türkiye'de hamile kadınların yüzde 74'ünün, doğurganlık çağındaki kadınların da yüzde 50'sinin demir eksikliği sebebiyle anemik olduğunu açıklandı. Buna bağlı olarak kadınların, yaklaşan Kurban Bayramı'nda yüksek miktarda demir bulunduran kırmızı et tüketimine özen göstermesi gerektiği belirtildi.

ETİN YANINDA SEBZE DE TÜKETİN
Kurban Bayramı'nda aşırı et tüketiminden de kaçınılması gerektiğini söyleyen uzmanlar, “Etin yanında sebze de tüketilmelidir. Etlerin, sebzelerle birlikte pişirilmesi de sağlıklı bir yöntemdir. İç yağlar yemeklere katılmamalıdır. Ayrıca kurban eti hemen tüketilmemelidir. Etlerin, buzdolabında en az 24 saat bekletilmesi gerekir. Bu yöntem mide ve bağırsak sağlığı için uygundur” diyor.

BAYRAMDA TATLI YERİNE MEYVE İKRAM EDİN
Özellikle Kurban Bayramı’nda ikramların da değişmesi gerektiğini belirten uzmanlar, bayramda et tüketimi artacağından hamurlu ağır tatlılar yerine meyve ikramını tavsiye ediyor.

 

 

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.