Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

ANNELER, ŞEKERLİ İÇECEKLERE DİKKAT!

Günde 2 bardak veya daha fazla şekerli içecek ya da meyve suyu tüketen çocuklar, başta obezite olmak üzere çok sayıda hastalığa daha meyilli oluyor.


Avustralyalı bilim adamları tarafından yürütülen ve sonuçları internette yayımlanan araştırma, çocukların beslenmelerindeki en gizli tehlikenin, yiyeceklerle birlikte tükettikleri içecekler olduğunu gösteriyor.

Araştırmanın ana sorumlusu Dr. Andrea Sanigorski, sonuçları değerlendirdiği raporunda “Günde 3 bardak gazlı şekerli içecek ya da 4 bardak meyve suyu tüketen çocukların aşırı kilolu ya da obez olma riskleri, tüketmeyenlere oranla 2 kat fazla” ifadelerine yer veriyor. Çocukların gazlı içecek tüketimlerine sınırlama getiren bilinçli ebeveynler bile, çoğunlukla konu meyve sularına gelince, fazla tüketmenin zararlarının farkında değiller.”

Söz konusu içeceklerin, belirtilenden fazla tüketilmesi, çocukların ilerideki yaşlarda ciddi sağlık sorunları yaşamalarına neden olabileceği uyarısında bulunan araştırma ekibi, “Atıştırmalık” olarak tanımlanan yiyeceklerin de çocukların sağlığını, içerdikleri yüksek yağ ve tuz oranlarıyla tehdit ettiği vurguladı.

4 ile 12 yaş arasında değişen 2 bin 184 çocuk üzerinde yapılan araştırmaya göre, günde 2 bardak ve üzerinde şekerli içecek tüketen çocuklar hızla kilo alma eğilimi içine girerken, tüketilen miktarın artmasıyla doğru orantılı olarak, alınan kilo da artıyor.

SUYU YERİNE MEYVENİN KENDİSİ
Çalışmada, lif tüketimini artırıp tok tutma özelliği olması nedeniyle meyve suyu yerine meyvenin kendisinin tüketiminin de teşvik edilmesi öneriliyor.

 

 

 

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.