Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

SEZARYEN ÇOCUĞU HASTA EDİYOR!

Sezaryenle doğan çocukların DNA’larında değişim yaşandığı ortaya çıktı. İsveç’te yapılan bir araştırma, sezaryenle doğan çocukların doğumdan itibaren aldıkları riskleri şöyle sıraladı...


Kadınların gittikçe daha çok tercih ettiği sezaryenle doğum konusunda yapılan araştırmaya göre, bu yöntemle doğan çocuklar ileride sağlık açısından sorunlar yaşıyor. Sezaryen yönteminin neden olduğu genetik yapıdaki değişimin şeker, kanser ve astım hastalıklarının görülme riskini arttırdığı açıklandı.


YAŞADIĞI DOĞUM STRESİ  DNA’SINI DEĞİŞTİRİYOR

Karolinska Enstitüsü'nde yapılan araştırmada, normal doğumla dünyaya gelen çocuklar ile sezaryenle dünyaya gelen çocukların kordon bağından alınan kan örnekleri laboratuvar ortamında tahlil edildi. İki gruptaki çocukların kanlarında bulunan al yuvarlarda farklılıklar olduğu, bu farklılığın da DNA’larda değişime neden olduğu belirlendi. Doktorlar, bu değişimi, doğum sırasında bebeklerin yaşadığı strese bağladı. 


Normal doğumda bebeğin yaşadığı  stres, doktorların olumlu olarak niteledikleri ağırdan başlayıp artan bir stres olurken, sezaryenle yapılan doğumlarda bebeklerin yaşadığı ani stres olumsuz olarak değerlendirildi. 


Prof. Dr. Michael Norman, doğum ve stresin bebeğin DNA yapısı ve bağışıklık sistemi açısından önemine vurgu yaparken, “Doğum sırasında bazı genler aktif, bazı genler pasif hale geliyor. Doğumdaki stres de bunu etkilediği için sezaryenle doğan bebeğin DNA’sı değişiyor. Araştırmalarda, sezaryenle doğan bebeklerde DNA değişiminden dolayı bu bebeklerin kanser, şeker ve astıma yakalanma olasılıklarının daha yüksek olduğu ortaya çıkıyor” dedi.

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.