Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

ZORUNLU EĞİTİM 9 YIL OLDU!

MEB bakanı olur olmaz projelerini hayata geçiren Nimet Çubukçu, 32 ilde zorunlu eğitimi 9 yıla çıkardı. Çubukçu, 2009-2010 eğitim döneminden itibaren 32 pilot ilde uygulanacak...


Okul öncesi eğitim çağına gelen çocukların zorunlu eğitime alınması projesini hızlı bir şekilde hayata geçirmek için pilot illerin vali ve milli eğitim müdürleri ile bir değerlendirme toplantısı yaptı.

Zorunlu okul öncesi eğitimin uygulanacağı illerde, çocuklar toplam 60 ay eğitilecek ve 9 yıllık mecburi eğitime geçiş yapacak. Böylece çocukların okula başlama yaşı beşe çekilecek. Proje belirlenen pilot illerde başarıyla sonuçlandıktan sonra da Türkiye genelinde artık okul öncesi eğitim zorunlu hale gelecek.

Türkiye genelinde okul öncesi eğitimi zorunlu hale getirmenin hedeflendiği projeye göre, zorunlu eğitim sistemi şöyle işleyecek: “Zorunlu ana okulu projesi ile 8 derslikli okullarda ana sınıfı açılacak. Ana okullarında ikili öğretime geçilecek ve kapatılan köy okulları, ana okulu olarak değerlendirilmek üzere tekrar açılacak.”

ZORUNLU EĞİTİMİN 9 YIL OLDUĞU İLLER
2009-2010 eğitim-öğretim yılından itibaren 5 yaş grubunda okul öncesi eğitimin zorunlu olmasının planlandığı 32 il şöyle:

“Amasya, Nevşehir, Çanakkale, Bilecik, Edirne, Karabük, Ardahan, Gümüşhane, Trabzon, Yalova, Karaman, Tunceli, Kilis, Bolu, Kırıkkale, Bayburt, Burdur, Kırklareli, Muğla, Düzce, Bartın, Artvin, Çankırı, Kütahya, Rize, Isparta, Kırşehir, Giresun, Uşak, Eskişehir, Sinop ve Samsun.”

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.