Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

ÇOCUKLAR NOT VERİLMEDEN DE ÖĞRENEBİLİR!

İsviçre’de çocuk eğitimi üzerine yazdığı kitaplarla tanınan prof. Remo Largo, “Not vermek ve sınav stresi çaresizlik sisteminin bir ürünüdür. Çocuklar not verilmeden de öğrenebilir” dedi.


Eğitim alanında tanınmış en ünlü profesörlerden olan Remo Largo sınav stresi ve kötü not alma korkusunun çocukların öğrenme kabiliyetlerini engellediğini söyledi.

Prof. Largo'nun çocuk eğitimi üzerine yazdığı üçünçü kitabı yeni piyasaya çıktı. “Bebeklik Yılları” ve “Çocukluk Yılları” adlı iki eseri İsviçre'de en önemli eğitim kitapları olarak tanınan Rema Largo, “Çocukları yarınlara hazırlarken onları sınav stresine sokmak yarardan çok zarar veriyor. Üst üste yapılan sınavlar ve notlandırma çaresizlik sisteminin bizlere dayattığı bir durumdur. Öğrenciler kötü not alma endişesinden uzak tutulmalı. Çocuklar not verilmeden de öğrenebilir” diye konuştu.

Üçüncü kitabı “Öğrencilik Yılları” yeni piyasaya çıkan Prof. Largo, dünyada son yıllarda yaşanan globalleşme nedeniyle her ülkenin bilinen klasik eğitim düzeninde reformlar yapması gerektiğine dikkat çekiyor.

Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.