Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

TATİLDE DE KURALLARI BOŞLAMAYIN!

Çocuklarınızı tatilde çok serbest bırakmayın ya da ders çalışması konusunda baskı yapmayın. Uzmanlar uyarıyor: “Çocuğun tatil bitiminde zorluk çekmemesi için alışkanlıklarında köklü değişiklikler yapmayın!”


Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzmanı Esra Baş, tatilde dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı: “Ebeyvenler çocukları tatilde çok serbest bırakıyor, bunun da birtakım sakıncaları var. Tatilde çocukların yatma ve kalkma saatlerinde büyük değişiklik yapılması en çok düşülen yanlışlardan biri. Elbette tatilde biraz geç yatmasına ve geç kalkmasına izin verilebilir. Ancak bunu abartmamak gerekiyor. Belki 1 saat geç yatmasına müsaade edilebilir. Ancak çok geç yatmasına göz yummamak gerekir. Tatil bitiminde bu sorun olabilir.

KAHVALTIYA DİKKAT!
Çocuğun kahvaltı alışkanlığı tatilde de devam etmeli. Çevremizde görüyoruz. Çocuk çok geç yattığı için sabah erken kalkamıyor. Neredeyse öğlene doğru kalkıyor. Öğlende kahvaltı geçiştirilerek yemek yeniyor. Öğün sayısı ikiye düşüyor. Bu da okullar açıldığında çocuğun yeniden kahvaltıya alışmasında zorluk çekmesine sebep oluyor. Çocuklar mutlaka kahvaltı yapmalı ve öğünler hiçbir şekilde geçiştirilmemelidir.

Tatilde ders tekrarı yapılabilir, ancak biz daha çok eğlenceli ve öğretici hikayeler okumasını tavsiye ediyoruz. Anne ve babalar çocuklara sık sık ders çalış, diye telkinde bulunmamalı. Çocuk bütün gün evde olduğundan kendi isteği ile zaman ders tekrarı yapabilir, ders çalışabilir. Bunu çocuğun isteğine bırakmak uygun olur. Onu istediği saati seçme özgürlüğü tanırsak, isteyerek ve severek ders çalışacaktır. Ayrıca oyun oynamasına da fırsat vermeliyiz.”

 

 

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.