Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

İŞ BANKASI MÜZESİ 'BÜTÇE TUTUM TASARRUF' ATÖLYESİ

İŞ BANKASI MÜZESİ 'BÜTÇE TUTUM TASARRUF' ATÖLYESİ

Çocukların bu atölyede, bir kurgu içerisinde müzeyi gezerken, odalardan çıkabilmeleri için müze içeriği ile matematiği birleştiren soruları doğru yanıtlamaları gerekiyor!..


İlköğretim 2., 3. ve 4. sınıflara yönelik “Bütçe Tutum Tasarruf” atölyesi bu yıl da devam ediyor. Şimdi 5. ve 6. sınıflara da uyarlanan yepyeni içeriğiyle İş Bankası Müzesi’nde! Müfredatla uyumlu, matematik bilgilerini pekiştirmeye yönelik aktivitelerle zenginleştirilen “Bütçe Tutum Tasarruf” atölyesi devlet okulu öğrencilerine ücretsizdir.

Öğrenciler için hazırlanan bu çalışmada çocuklar, gizemli koridordan geçtikten sonra, atölyede eski hesap makinelerini inceleyecek, yarışmalar, çalışmalar ve farklı tasarımlar yapacaklar.

2., 3. ve 4. sınıf içerik:
Eğitmenler eşliğindeki müze turunun ardından, bütçe tutum tasarrufla ilgili hikâye anlatımı, matematik yarışması, eski hesap makinesi incelemesi ve kumbara tasarımı yapılıyor. Atölye, konuyla ilgili kısa bir çizgi film gösterimiyle sona eriyor.

5 ve 6. sınıf içerik:
Eğitmenler eşliğinde müzeyi gezen çocuklar, zenginleştirilen atölye programıyla bilgi yarışmasına katılıyor ve eski hesap makinesini keşfediyor. Atölyede birer girişimciye dönüşen çocuklar kendi şirketlerini kuruyor. Şirketlerini hesap kitap yaparak işletmeye çalışan girişimcilerimiz, atölyenin sonunda firma logolarını tasarlıyor.

Nerede: Türkiye İş Bankası Müzesi, Hobyar Mahallesi Bankacılar Caddesi No:2 / Eminönü Eminönü / İstanbul (Avrupa)
Ne zaman: Her hafta Çarşamba ve Cuma günleri
Saat: 10:00-11:30
12:00-13:30
14:00-15:30
Yaş grubu: 2. Sınıf ile 7. Sınıf arasındaki çocuklar
Telefon: (0212) 511 18 04

Not: Atölye çalışmasına katılmak için rezervasyon yaptırılması gerekiyor. Rezervasyon için, öğretmenin adı – soyadı, cep telefonu numarası, Okul adı, sınıf bilgisi, katılımcı sayısı ile atölyeye katılmak istenilen tarih ve saati yazıp, muze@isbank.com.tr adresine göndermesi yeterlidir.

BİLGİLİ ÇOCUK & SÜPER ANNE BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.