Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

"TOZA YAZILAN" ÖYKÜLER

"TOZA YAZILAN" ÖYKÜLER

Bensu Kaya’nın kısa süre önce yayınlanan öykü kitabı “Toza Yazılan”, büyük ilgi görüyor. Koyu Kitap Yayınevi’nden çıkan kitapta, sıradan görünen insanların arasında gezinen öyküler; çoğu kez hayatının rolünü başkalarına kaptırmış, rolüne iyi hazırlanamamış ya da rol çalmayı başaramamış karakterlerin ekseninde nefes alıyor.


“Sanki” ve “Sanma ki” başlıkları altında toplanan öykülerde zaman zaman gerçek ve düş birbirine karışıp alışıyor. Hayat ne kadar izin verirse öyküler de o kadar genişleyip daralıyor. Küçük şiirlerle bütünleşen öykülerdeki final duygusu ise genellikle noktayla değil üç noktayla ifade edilebiliyor.

Kitap, görme engelliler için yazarı tarafından seslendirildi. Ayrıca satıştan elde edilecek gelirle Braille (kabartma yazı) baskısı da hazırlatılacak.

Selim İleri ve Jale Sancak’ın arka kapak yazılarıyla sunulan kitabın kapak resmi, Müjgan Özkaya Yılmaz’ın imzasını taşıyor.

BENSU KAYA KİMDİR?

Dokuz yaşında “kurduğu” yayınevinde, dörde katlayıp kestiği bir dosya kâğıdının ortasını yorgan iğnesiyle dikerek hazırladığı kitaplar yazıp yayımladı. O zamanki konularını da; kız çocukları, kediler, her an rastlandığı için hayatı hiç merak edilmeyen insanlar gibi bugünküne benzer alanlardan seçti. “Okuma - yazma” öğrenmeyi her zaman çok sevdi. Her zaman “okur-yazar” olmak istedi. İ.Ü. İletişim Fakültesi’ni bitirdi. Uzun yıllardır basın kuruluşlarında görev alageldiği için yazıları çalıştığı her yayının her sayısında yer alıyor. Halen Turkuvaz Dergi Grubu’nda çalışıyor. Öyküleri; No Edebiyat, Öykü Teknesi dergilerinde ve çeşitli internet sitelerinde yayımlandı. “Otobüs” adlı öyküsü, Beşinci Gila Kohen Öykü Ödülleri kapsamında hazırlanan “Öykülerden Yansımalar” kitabına girmeye hak kazandı. Edebiyata layık olabilme kaygısı taşıyor. Çocukken yazdıklarını sayarsak bu ilk kitabı değil.   

ARKA KAPAKTA NE DEDİLER?
“Bensu Kaya, biliyorum, tanığıyım, hikâye sanatına öyle saygı duydu ki, yıllarca ve yıllarca yazdıklarını yayımlamaktan uzak durdu. Bugün yayımlıyorsa, bizlerin âdeta dürtüklemesiyle. Yoğun bir hüznün gizlendiği, içe kapanışların sürüp gittiği Bensu Kaya hikâyeleri bence mutlaka yayımlanmalıydı...”  
SELİM İLERİ

 “Kediler, mektuplar, evlerde yalnızlıklar, birbirini hiç anlamayanlar, belki de anlamaktan korkanlar... Gerçekten de kimselerin vakti yok mu durup ince şeyleri düşünmeye?
Bensu Kaya derin bir duyarlılıkla bu gün yaşanmakta olan hoyratlığı, bir başka deyişle insan ilişkilerindeki açmazları aktarıyor ve yüzleşmeye çağırıyor bizi. Öte yandan şiirlerle sarmaşan bu sıcacık, hüzünlü öyküler karamsar olmaktan uzak, hâlâ umudun var olduğunu da imliyorlar. Böylelikle de toza değil yüreğimize yazılıyorlar.”
JALE SANCAK

Yazar: Bensu Kaya
Yayınevi: Koyu Kitap Yayınevi
Sayfa sayısı: 136 Sayfa
Fiyatı: 12 TL

BİLGİLİ ÇOCUK & SÜPER ANNE BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.