Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

Eğitimciler ve ebeveynler için el kitabı
MARİA MONTESSORİ YÖNTEMİYLE ÇOCUK EĞİTİMİ SANATI

MARİA MONTESSORİ YÖNTEMİYLE ÇOCUK EĞİTİMİ SANATI

Yetişkinler için sıradan olan bulaşık yıkama, sebze doğrama, masa temizleme, çiçek bakımı, ayakkabı cilalama gibi günlük olaylar küçük çocukların gözünde yapılabilecek önemli görevler arasındadır.


Çocuklar Montessori yaklaşımında yer alan çalışmaları gerçekleştirirken bir işlemin tamamlanması için gereken sırayı takip ederler ve detaylara önem vermeyi öğrenirler. Bir çalışmadan diğerine geçmeden önce çocuklar çalışmalarını bitirip, kullandıkları materyalleri yerine koyarak iyi bir çalışma disiplinine sahip olurlar.

Eğitimde Montessori yaklaşımı ile ilgili bilgilere bu konuda çok da olmayan kitaplar, üniversitelerin ilgili bölümlerinde verilen dersler aracılığı ile ulaşılmaktadır. Bilgileri edinmenin Montessori yaklaşımın anlayabilmek için yeterli olamayacağı bir gerçektir. Uygulamalı alınan bir eğitim ile bu yaklaşımda geçen bazı kavramlar daha anlaşılır hale gelmektedir. Bu kitapta Montessori yaklaşımı ile ilgili verilen bilgiler ve uygulamaya yönelik açıklamaların yaklaşımı daha iyi kavramada yararlı olacağı düşünülmektedir. Aynı zamanda, Montessori’nin yaşamı ile ilgili bilgilerin verilmesinin, nasıl bir dönemde çocukları merkezine alan bir anlayışın nasıl geliştiğini anlamaya katkı sağlayacaktır.

                                                         
                                                          Prof. Dr. Neriman Aral ve Prof. Dr. Aysel Köksal Akyol


Yazan: Emel Çakıroğlu Wilbrandt
Yayınevi: Sistem Yayınları

 


 

BİLGİLİ ÇOCUK & SÜPER ANNE BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.