Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

Büyümeye can atan bir yavrunun hikâyesi:
BÜYÜMEK İSTEYEN GORİL

BÜYÜMEK İSTEYEN GORİL

Bu, Pongo. Pongo çok oyuncu bir goril. Afrika’nın dağlarında yaşıyor. Babası kadar güçlü ve cesur olmak istiyor. Ama Pongo’nun önce büyümesi gerekiyor.


Hayykitap, çok sevilen hayvan hikâyeleri serisine bir kitap daha ekledi: Büyümek İsteyen Goril. Bu yavru gorilin adı Pongo. Afrika’nın dağlarında, babasının sürüsüyle yaşıyor. Arkadaşlarıyla oynamayı çok seviyor ama bir yandan da bir an önce büyüyüp babası gibi güçlü ve cesur olmak istiyor. Sırtının rengi gümüş beyazına döndüğünde, göğsü yumruklayabileceği kadar genişlediğinde babasının yerine geçip sürünün lideri olacak. Ama Pongo büyüyünce olacaklar için sabırsızlanmak yerine şimdiki halinin tadını çıkarsa daha iyi olmaz mı?

Tamam, sürü lideri olmasına daha çok var belki ama yavru olmak da güzel bir şey. Dilediğince oyun oynayabilir, yerde uyumak yerine annesiyle birlikte ağacın üzerinde uyuyabilir, hayatı keşfetmenin tadını çıkarabilir Pongo. Üstelik annesi ona sürpriz bir haber veriyor: Bir kız kardeşi olacak! Böylece, büyümeye can atan Pongo, çok kısa süre sonra ağabey oluveriyor. Kardeşiyle oyun oynarken onu kollaması, gerektiğinde ona göz kulak olması, yeni şeyler öğretmesi gerekiyor. Ama her zaman, her şey yolunda gitmiyor elbette. Pongo üstesinden gelmesi gereken zorlu durumlarla da karşılaşıyor... Yalın ve renkli üslubuyla hikâyeleri 25’in üzerinde dile çevrilen Jill Tomlinson bu kez yavru bir goril aracılığıyla doğayı, hayvanları, hayatı anlatıyor çocuklara.

Serinin önceki kitaplarından “Karanlıktan Korkan Baykuş” karanlığa bir türlü alışamayan, gece dışarı çıkmaya korkan bir baykuşu, “Evine Dönmek İsteyen Kedi” güzelce kestireyim derken içine bindiği balonla Fransa’dan İngiltere’ye giden, sonra da geri dönmek için akıl almaz bir mücadele veren bir kediciği, “Hayatı Keşfetmek İsteyen Penguen” büyüme sancıları çekerken bir yandan da kendinden küçüklere öğrendiklerini öğreten, öncülük eden bir pengueni ve “Karıncanın Ne Olduğunu Bilmeyen Karıncayiyen” büyüyünce karınca yiyeceğine inanamayan, kendini ve çevresini keşfetmeye çalışan bir karıncayiyeni anlatıyordu.

KİTABIN İÇİNDEN:
“Babiş,” dedi Pongo, “benim sırtım da seninki gibi gümüş beyazı olacak mı?”
“Evet, benim yaşıma geldiğinde olacak.” dedi Babiş.
“Ne zaman yani?” diye sordu Pongo.
“Ha, on-on bir yaşlarındayken filan.”
“Şimdi kaç yaşındayım?” diye sordu Pongo.
“Tam bilmiyorum Pongo.” dedi Babiş.
“Hatırlayamadım. Ama boyun epey uzadı baksana, sırtının renginin gümüş beyazı olmasına pek bir şey kaldığını sanmıyorum.”
“Seninki kadar büyük bir göğsüm olacak mı peki?” diye sordu Pongo, “Göğsümü yumruklayabilecek miyim? O kadar çok istiyorum ki Babiş.”
“Evet, yumruklayacaksın tabii,” dedi Babiş, “ama daha değil. Biraz beklemen gerekiyor. Büyüyünce kendi süründen kendin sorumlu olacaksın.”
“A, kendi sürüm mü olacak?” dedi Pongo.
“Kendi eşlerim ve çocuklarımla mı?”
“Evet, aynen öyle,” dedi Babiş.

Yazar: Jill Tomlinson
Resimleyen: Paul Howard
İngilizceden çeviren: Gökçe Ateş Aytuğ
Yayınevi: Hayykitap
Türü: Öykü
Sayfa sayısı: 104
Fiyatı: 7 TL

 

BİLGİLİ ÇOCUK & SÜPER ANNE BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.