Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

BUGÜN BİR ŞEY ÖĞRENDİM: ARKADAŞLIK

BUGÜN BİR ŞEY ÖĞRENDİM: ARKADAŞLIK

Başkalarını tanımak, onların iyi özelliklerini takdir edip, eksik yanlarını kabul etmek, sosyal bir grupta yerini bulmak ve kendini kabul ettirebilmek önemlidir. Burada çocuklara sunulan 6 masal, onları büyükleriyle konuşabilmeleri konusunda cesaretlendirirken, kendilerini ifade edecek doğru sözcükleri bulmalarına ve böylece ilk arkadaşlıklarını hak ettikleri sağlıklı biçimde kurmalarına yardım ediyor.


En iyi arkadaş nedir? Arkadaşım sadece benim olabilir mi? Neden kimse benimle arkadaş olmak istemiyor? Arkadaşlığımı sürdürmek için ne yapmalıyım? Arkadaşıma hayır diyebilir miyim? Arkadaşımı kaybedersem bunu nasıl atlatırım? Kitabın en önemli özelliği, sürekli sorular ile hayatı tanımaya çalışan çocukların, arkadaşlık ile ilgili sorularına ailelerin anlaşılır ve doğru cevap vermesine yardımcı olmasıdır.

Kitabın içinde 6 farklı masal bulunmaktadır. Bu masallar ile çocuklar, hissettirmeden öğretme metodu ile, arkadaşlık ile ilgili sorularına cevapları kendileri verebilecek aşamaya getirilmektedir.

Yazan: Kollektif
Yayınevi: TİMAŞ Yayınları
Hedef Kitlesi: 5 yaş üstü

BİLGİLİ ÇOCUK & SÜPER ANNE BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.