Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

KANATLI KEDİLER MASALI DİZİSİ

KANATLI KEDİLER MASALI DİZİSİ

Dünya edebiyatının büyülü kalemi Ursula K. Le Guin’in “Kanatlı Kediler Masalı” dizisi tamamlandı!


Bütün dünyada çok okunan fantastik romanların yazarı Ursula K. Le Guin’in küçükler için yazdığı dizi, üçüncü ve dördüncü kitaplarla tamamlandı. Dört sıradışı kedi yavrusunun keşiflerle dolu öyküsünü anlatan dizi, özellikle 1. ve 2. sınıflar için eşsiz birer okuma şöleni.  S. D. Schindler’in özgün desenleriyle canlanan dört kitaplık dizide Le Guin, kedilerin ilginç dünyasını onların en doğal halleriyle anlatırken, günümüzün sosyal konularını büyülü bir gerçeklikle işliyor, masalla gerçeği başarıyla harmanlıyor.

YENİ ARKADAŞ (3. Kitap)
Dünyayı tanımaya karar veren muhteşem kuyruklu Aleks, yaşadığı çiftliğin dışına çıkınca olanlar olur. Kamyonların altında kalmaktan son anda kurtulur, tazılar tarafından kovalanır, baykuşun pençeleriyle karşılaşır. Neyse ki, uçarak gelen siyah bir kedi, yüksek ağacın tepesinde kalakalan zavallı Aleks’i kurtarır.

KENTTE TEK BAŞINA (4. Kitap)
Siyah kanatlı, güzel Emma çiftlikte çok sıkılmakta, büyük kente gitmek, yeni arkadaşlar bulmak, maceralar yaşamak istemektedir. Sonunda bir gün cesaretini toplar ve havalanıp yola koyulur. Ancak, kanatlı bir kediye ne başka kediler, ne insanlar, ne de köpekler dostluk gösterir. Üstelik, sığındığı evde Emma’nın canı daha da çok sıkılır.


Yazan:
Ursula K. Le Guin
Resimleyen: S. D. Schindler
Yayınevi: Günışığı Kitaplığı
Dizinin diğer kitapları: Dört Yavru (1. kitap), Yuvaya Dönüş (2. kitap)

 


 

BİLGİLİ ÇOCUK & SÜPER ANNE BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.