Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

İLKÖĞRETİM DERSLERİNDE YARATICI DRAMA UYGULAMALARI

İLKÖĞRETİM DERSLERİNDE YARATICI DRAMA UYGULAMALARI

“Eğitimde yaratıcı drama; herhangi bir konuyu, doğaçlama, rol oynama gibi tekniklerden yararlanarak, bir grupla ve grup üyelerinin birikimlerinden, yaşantılarından yola çıkarak canlandırmaktır. Bu canlandırma süreçlerinde oyunun genel özelliklerinden yararlanılır; yaratıcı drama süreci, bir lider, drama öğretmeni/eğitmeni eşliğinde ve yapılacak çalışmanın amacına, grubun yapısına göre önceden belirlenmiş bir mekânda gerçekleştirilir.”


İlköğretim Derslerinde Yaratıcı Drama Uygulamaları, yaratıcı dramayı bir öğretim yöntemi olarak kullanan, her bölümü belirli bir öğrenme alanına yönelik ortak bir çalışma. Kitapta, Yaratıcı Okuma, Türkçe-Edebiyat, Metin Odaklı Sorun Çözme, Yabancı Dil, Matematik, Fen Bilgisi ve Hayat Bilgisi derslerindeki çeşitli konular yaratıcı drama yöntemi kullanılarak yapılandırılmış ve örnek uygulamalar 7–16 yaş arası öğrenciler göz önüne alınarak hazırlanmış.

İlköğretim Derslerinde Yaratıcı Drama Uygulamaları’nın derslerin yanı sıra eğitsel kol ve kulüp etkinliklerinde de kullanılabilecek örnek çalışmaları ile okullarda yaratıcı dramayı bir öğretim yöntemi olarak kullanan ya da kullanmak isteyen eğitimcilere yeni ufuklar açmayı hedefliyor.

Hazırlayanlar: Ali KIRKAR, Nilay YILMAZ
Yayınevi: Çınar Yayınları
Yılı: Mart 2008
Sayfa: 160 sayfa
Boyut: 15,5x24
Katkıda Bulunanlar: Ali Kırkar, Nilay Yılmaz, Birsen Kılıçaslan, Meltem Ceylan Alibeyoğlu

 

 

BİLGİLİ ÇOCUK & SÜPER ANNE BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.