Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Ek Gıda & Beslenme & İştah
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yoğurt?????
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuyoğurt?????

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7922
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 May 2008 Saat 17:44
bu arada yaptıgın yoğurt kesik kesik olmadığı sürece onu bebeğine verebilirsin. ben birkaç doktrora ve Benal hanıma sormuştum onu. yine aynı şekilde yoğurt yemiş oluyormuş. bir sakıncası yok yaniWink fırınının yoğurt yapma özelliği varsa orda güzel tutuyor haberin olsun. bir de günlük sütle (açık süt değil yani, pastorize günlük sütten bahsediyorum) daha koyu kıvamı tutturabilirsinWink
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
HaYaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Gece Bekçisi

Puanlar: 3414
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Haz 2008 Saat 03:18
canım metal kaşık kullanmadım bukez. fırınımda öyle bir özellik yok malesef. sulu olsa vericektim bende ama dediğin gibi kesik süt gibi oluyo aynen. ne yapacağımı bilemedim. babymixler varya onlardan yedireyim dedim ama üzerinde 6. aydan itibaren yazıyoConfused
Yukarı Dön
meryem Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Ali İlber'in annesi

Puanlar: 3781
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Haz 2008 Saat 05:30
küçük kapta mayalanan yoğurt çabuk ısı kaybettiğinden mayalanmadan soğuyabilir o yüzden sıcak suya otutturmakta faydalı olabilirWink

sırsız toprak kapta da  deneyebilirsin daha koyu bir yoğurt olacaktırWink

mümkünse güvenilir yerden alacağın açık sütle mayala,daha faydalı olduğuna inanıyorumWink

annesi baranı yoğurtsuz bırakma başarılarClown
Yukarı Dön
duygu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
Dedektifler Odası Başkanı :)

Puanlar: 7000
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Haz 2008 Saat 15:42
Kesik kesik oluyorsa yoğurda çok sıcak sütü katıyorsundur. Süt parmağını hafif yakacak. Çok sıcak olursa maya kesilir. Yoğurt kesik kesik olur.Confused
Yukarı Dön
gülşen Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 145
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Haz 2008 Saat 00:27

Hayal"ciğim. Duygu çok güzel izah etmiş. Bende aynen o şekilde mayalıyorum. Pazartesi günleri 5 kg. süt alıyorum. Taze inek sütü getiriyor sütçü.Sıcacık yeni sağılmış 4 kavanoz (kg.lık kavanozlara) mayalıyorum. iki gün bu yoğurttan veriyorum kızıma, diğer günler ise her akşam günlük sütlerden bir su bardağı mayalayıp onu yediriyorum. Sütü ısıttığın zaman serçe parmağını içine sok, Parmağın ne yanıcak, ne yanmayacak ama ısıyı yanıyor gibi  hissedeceksin. 1 kg.lık cam kavanoza sütü koyuyorum. küçük bir cam kasede bir tatlı kaşığı yoğurdu karıştırıyorum. pütürü kalmaksızın üzerine biraz süt ilave edip yine karıştırıyorum ve kavanozdaki süte döküyorum. Hafifçe şöyle bir karıştırıp kapağını kapatıp sarıyorum. Aynen Duygu nun söylediği gibi kapağını açıp dolaba koyuyorum.Bir iki saat sonra yoğurdun hazır daha sonra yine kapağını kapat. Canım benim sakın pes etme Eminim çok güzel yoğurt yapacaksın. İstersen öncelikle su bardağına yada küçük reçel kavanozarında deneyebilirsin.Unutma yoğurduğunu çok koyma. 1 tatlı kaşığı olabilir. Ve serçe parmağın sıcaklığa dayanacak kadar sütü ısıt. Sonucu yazarsan sevinirim. Eminim çok güzel bir yoğurt yapacaksın. Sakın süt sıcak olmasın Eğer fazla sıcak olursa dediğin gibi kesik kesik olur. Ben sürekli yoğurdumu kendim yaparım. Evdekiler hazır yoğurtlaı kesinlikle yemezler. Hele büyük kızım çok seç iyor. Ev yoğurdu olmazsa yemiyor. Ev yoğurdu bizler içinde çok faydalı biliyorsun, Kolay gelsin canım.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.