Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

yoğurt?????

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Ek Gıda & Beslenme & İştah
Forum Tanımlaması: Ek Gıda & Beslenme & İştah
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=8217
Tarih: 26 Tem 2025 Saat 03:50


Konu: yoğurt?????
Mesajı Yazan: HaYaL
Konu: yoğurt?????
Mesaj Tarihi: 30 May 2008 Saat 14:35

kızlarrrr yine bennnLOLLOLLOL

bir derdim var benim. bildiğiniz üzere daha önce yoğurt yapma girişimlerim olmuş ve mağlubiyetle sonuçlanmıştı ayrıca oğlumda sevmedi başkasına yaptırdığım yoğurtlarıdaLOLLOL
şimdi bide formül mamayla denemek istiyorum. kaç cc suya kaç ölçek mama koyucam, içine nekadar yoğurt ekliycem ve nekadar bekleticem bi anlatıverseniz yapan varsaClown


-------------
http://yusufbarankoksal.blogspot.com/ - http://yusufbarankoksal.blogspot.com/



Cevaplar:
Mesajı Yazan: melek uslu
Mesaj Tarihi: 30 May 2008 Saat 15:23
cnım asyada ilk bir kaçgun yediği yoğrtlarda suratını ezdı büzdü ehhhhh yaptı öğürdü şimdi kaşığı kendi tutyo ağzına beraber sokuyoz  yoğurt biraz zor bır tat 1 gun arayla yedır dene devamlı ben normal mayalıyorum formül mamayla bilmiyorum üzgünüm

-------------
Asya Liva http://lilypie.com">
Yasam Kaynagim
Annemi ve anne olmayi anlama sebebim ben


Mesajı Yazan: HaYaL
Mesaj Tarihi: 30 May 2008 Saat 15:29
yaaa normalini beceremedim bitürlü ben. burada topic açılmış her deneyişimde farklı bir uygulamayla uğraştım am olmuyoCryCry
bide hani 1 yaşından önce inek sütü yasakya acaba dedim yani yoğurttada zararlı olabilirmiki???


-------------
http://yusufbarankoksal.blogspot.com/ - http://yusufbarankoksal.blogspot.com/


Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 30 May 2008 Saat 15:53
Canım şimdi aklımda değil ama mi...a 2 numaralı mamanın üzerinde tarifi var ya da mi....'nın internet sitesinde bulabilirsin. Çok kolay.
Dur buldum canımmm

Yoğurt

Malzemeler

  • Apt.... 2 Devam Maması
  • Mayalamak için yoğurt

Hazırlama

90 ml su içine 3 ölçek Aptamil 2 koyarak hazırlayınız ve bir küçük kaseye boşaltınız. 43 derece sıcaklıkta (küçük parmağınızla sıcaklığı kontrol edebilirsiniz) 2 çay kaşığı yoğurt mayası ile 4-5 saat sıcak ortamda mayalayınız ve buzdolabında 5-6 saat dinlendiriniz. Küçük şampiyonumuzun yoğurdu hazır.

Not: Biberon maması ile yapılan yoğurt hazır yoğurtlara göre daha sulu olabilir, yoğurt tadı oluşmuşsa mayalanma gerçekleşmiş demektir.

Enerji 75 kkal
Protein 1,8 g
Demir 1,2 mg
C Vitamini 7 mg
Kalsiyum 92 mg


Mesajı Yazan: HaYaL
Mesaj Tarihi: 30 May 2008 Saat 15:59
canım çok teşekkür ederim. hiç aklıma gelmemişti o siteye bakmak. bakalım bunu becerebilecekmiyim.
 

Not: Biberon maması ile yapılan yoğurt hazır yoğurtlara göre daha sulu olabilir, yoğurt tadı oluşmuşsa mayalanma gerçekleşmiş demektir.

 

benim sütle yaptığım bile çok sulu oldu merak ettim bu nasıl olacak.LOLLOL

-------------
http://yusufbarankoksal.blogspot.com/ - http://yusufbarankoksal.blogspot.com/


Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 30 May 2008 Saat 16:33
Ben de senin gibi acemilik çektim ama şimdi yoğurt ustası oldum. Kavanoz içine mayalıyorum. Mesela sışarı çıkmam gerekse bile alıp çıkıyorum.
 
Dur anlatayım:
 
Cezvede pastorize sütü kısık ateşte ısıtırken bir yandan da kavanoza (büyük boy mama kavanozları var ya-200 ml- ondan kullanıyorum) 1 tatlı kaşığı kadar yoğurt koyup kaşıkla kavanozun kenarlarına çarparak iyice çırpıyorum. Pürüzsüz hale getiriyorum. Sonra o sırada hala ısınmakta olan sütten parmağımı yakmayacak sıcaklıktayken 1-2 parmak döküyorum kavanoza. Şöyle bir karıştırıyorum ama artık öyle çarpa çarpa değil. Bu arada süt tekrar ocakta. Sütü bu sefer parmağımı hafif yakacak kadar ısıtıyorum ve altını kapatıp kavanoza yavaşça dolduruyorum. Ağzına kadar doldurup kaşıkla sadece 1 kere (çok az) karıştırıp kavanozun ağzını kapatıyorum sıkıca. sarsmadan eşimin eski polar montuna iyice sarıyorum. 6 saat sonra (takribi) kapağını açıp buzdolabına koyuyorum. 1-2 saat sonra kapağı yeniden kapatabilirsin ama dolaba koyarken açmazsan ekşi oluyor. Bir de doğruyu bulana kadar kendi yaptığım bazı yanlışları söyleyeyim. Maya çok olursa ekşi oluyor. Eğer çok karıştırırsan sulu oluyor. Hiç karıştırmasan bile yoğurt tutuyor zaten. Tavsiyem karıştırma. Hatta ben aslında son zamanlarda kavanozu şöyle bir çalkalıyorum, o kadar. Harika oluyor. DeneWink


Mesajı Yazan: HaYaL
Mesaj Tarihi: 30 May 2008 Saat 17:09
canım çok teşekkürler birde böyle deneyeyim. inşallah tuttururum. şimdiye kadar yaptıklarım hep çöpe gittiTongue

-------------
http://yusufbarankoksal.blogspot.com/ - http://yusufbarankoksal.blogspot.com/


Mesajı Yazan: burcu
Mesaj Tarihi: 31 May 2008 Saat 17:42
canım daha önce de bahsetmiştim. kesinlikle metal kullanma.. tahta kasşık kullna. çok ama çok farkettiriyor. yani kıvamı açısından..
evet devam mamasıyla yapılan sulu oluyor. hem de baya..
sütü direk vermek sakıncalı. mayalandığı veya muhallebi olarak piştiği zaman bir sakıncası yok merak etme..
 


-------------
http://www.glitterfy.com/"> ömrüm, bebeğim, Çınar'ım



Mesajı Yazan: burcu
Mesaj Tarihi: 31 May 2008 Saat 17:44
bu arada yaptıgın yoğurt kesik kesik olmadığı sürece onu bebeğine verebilirsin. ben birkaç doktrora ve Benal hanıma sormuştum onu. yine aynı şekilde yoğurt yemiş oluyormuş. bir sakıncası yok yaniWink fırınının yoğurt yapma özelliği varsa orda güzel tutuyor haberin olsun. bir de günlük sütle (açık süt değil yani, pastorize günlük sütten bahsediyorum) daha koyu kıvamı tutturabilirsinWink


-------------
http://www.glitterfy.com/"> ömrüm, bebeğim, Çınar'ım



Mesajı Yazan: HaYaL
Mesaj Tarihi: 01 Haz 2008 Saat 03:18
canım metal kaşık kullanmadım bukez. fırınımda öyle bir özellik yok malesef. sulu olsa vericektim bende ama dediğin gibi kesik süt gibi oluyo aynen. ne yapacağımı bilemedim. babymixler varya onlardan yedireyim dedim ama üzerinde 6. aydan itibaren yazıyoConfused

-------------
http://yusufbarankoksal.blogspot.com/ - http://yusufbarankoksal.blogspot.com/


Mesajı Yazan: meryem
Mesaj Tarihi: 01 Haz 2008 Saat 05:30
küçük kapta mayalanan yoğurt çabuk ısı kaybettiğinden mayalanmadan soğuyabilir o yüzden sıcak suya otutturmakta faydalı olabilirWink

sırsız toprak kapta da  deneyebilirsin daha koyu bir yoğurt olacaktırWink

mümkünse güvenilir yerden alacağın açık sütle mayala,daha faydalı olduğuna inanıyorumWink

annesi baranı yoğurtsuz bırakma başarılarClown


-------------
http://lilypie.com"> http://lilypie.com">


Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 01 Haz 2008 Saat 15:42
Kesik kesik oluyorsa yoğurda çok sıcak sütü katıyorsundur. Süt parmağını hafif yakacak. Çok sıcak olursa maya kesilir. Yoğurt kesik kesik olur.Confused


Mesajı Yazan: gülşen
Mesaj Tarihi: 02 Haz 2008 Saat 00:27

Hayal"ciğim. Duygu çok güzel izah etmiş. Bende aynen o şekilde mayalıyorum. Pazartesi günleri 5 kg. süt alıyorum. Taze inek sütü getiriyor sütçü.Sıcacık yeni sağılmış 4 kavanoz (kg.lık kavanozlara) mayalıyorum. iki gün bu yoğurttan veriyorum kızıma, diğer günler ise her akşam günlük sütlerden bir su bardağı mayalayıp onu yediriyorum. Sütü ısıttığın zaman serçe parmağını içine sok, Parmağın ne yanıcak, ne yanmayacak ama ısıyı yanıyor gibi  hissedeceksin. 1 kg.lık cam kavanoza sütü koyuyorum. küçük bir cam kasede bir tatlı kaşığı yoğurdu karıştırıyorum. pütürü kalmaksızın üzerine biraz süt ilave edip yine karıştırıyorum ve kavanozdaki süte döküyorum. Hafifçe şöyle bir karıştırıp kapağını kapatıp sarıyorum. Aynen Duygu nun söylediği gibi kapağını açıp dolaba koyuyorum.Bir iki saat sonra yoğurdun hazır daha sonra yine kapağını kapat. Canım benim sakın pes etme Eminim çok güzel yoğurt yapacaksın. İstersen öncelikle su bardağına yada küçük reçel kavanozarında deneyebilirsin.Unutma yoğurduğunu çok koyma. 1 tatlı kaşığı olabilir. Ve serçe parmağın sıcaklığa dayanacak kadar sütü ısıt. Sonucu yazarsan sevinirim. Eminim çok güzel bir yoğurt yapacaksın. Sakın süt sıcak olmasın Eğer fazla sıcak olursa dediğin gibi kesik kesik olur. Ben sürekli yoğurdumu kendim yaparım. Evdekiler hazır yoğurtlaı kesinlikle yemezler. Hele büyük kızım çok seç iyor. Ev yoğurdu olmazsa yemiyor. Ev yoğurdu bizler içinde çok faydalı biliyorsun, Kolay gelsin canım.



-------------
http://www.dumex.com.sg">



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat