Arkadaslar,
Ben ilk dogumumu devlet hastanesinde berbaaaat bir sekilde yaptim. Gelip gidip bakanlardan tutun ilgilenmeyen sohbet eden hemsireler ebeler icinde. Ve kalabaligi da cabasi. Benim dogum yaptigim gun bir bereket bir bereket ki sormayin. Sancisi olan kosmus hastaneye sanki o kadar kalabalik.
Neyse bu fasli gecelim.
33 haftalik hamileyim ve ben o ayni hastaneye gitmek istemiyorum. Esime epidurali anlattim, ilk basta pek birsey demedi ama sonralardan yok olmaz benim icime sinmedi dedi. Dedim ki, bak bebege de birsey olmuyor, igne kucucuk sadece bel uyusturuluyor. Ayni dogumu yine yapiyorsun, ikinma vs. Merak etme dedim o da normal. Tek farki agri duyulmamasi.
Bana ne dese begenirsiniz, "oyle seymi olurmus kiz, aci duymadan nasil anne olunur?"
Ona o rezaleti bir daha cekmek istemedigimi ama ozelde ve yine normal dogum yapmak istedigimi anlatmaya calisiyorum anlamiyor ya da anliyor bana gostermiyor.
Iki gun once bana dedi ki, bi arkadasin baldizi Osmaniye de bashemsireymis, seni oraya gotureyim. Peki dedim nasil gidecegiz. Bir iki gun onceden gideriz dedi. Bende dedim dogumun ne zaman ne sekilde baslayacagi belli olmaz, bir iki gunluk is degil. Olmadi ters geldi, olmadi suyu sonra geldi, olmadi sanci basladi vs vs.
Onun derdi beni o hastanede normal dogum yaptirmak. Benim derdim de epiduralli normal dogum yapmak. Not duseyim, o hastanede benim ne cektigimi bilmiyor maalesef ilk dogumumda yanimda degildi. Onun icin bilmediginden tutturdu orasi.
Ben de akil akildan ustundur deyip size sorayim dedim. Ben esimi nasil ikna edebilirim ozel ve epidural konusunda?
Düzenleyen Elif Hansa - 13 Ağu 2008 Saat 19:24