Esimi ikna etmem lazim ama nasil?
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Doğum
Forum Tanımlaması: (Doğum hakkında herşey)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=9433
Tarih: 06 Eyl 2025 Saat 15:03
Konu: Esimi ikna etmem lazim ama nasil?
Mesajı Yazan: Elif Hansa
Konu: Esimi ikna etmem lazim ama nasil?
Mesaj Tarihi: 13 Ağu 2008 Saat 19:21
Arkadaslar,
Ben ilk dogumumu devlet hastanesinde berbaaaat bir sekilde yaptim. Gelip gidip bakanlardan tutun ilgilenmeyen sohbet eden hemsireler ebeler icinde. Ve kalabaligi da cabasi. Benim dogum yaptigim gun bir bereket bir bereket ki sormayin. Sancisi olan kosmus hastaneye sanki o kadar kalabalik.
Neyse bu fasli gecelim.
33 haftalik hamileyim ve ben o ayni hastaneye gitmek istemiyorum. Esime epidurali anlattim, ilk basta pek birsey demedi ama sonralardan yok olmaz benim icime sinmedi dedi. Dedim ki, bak bebege de birsey olmuyor, igne kucucuk sadece bel uyusturuluyor. Ayni dogumu yine yapiyorsun, ikinma vs. Merak etme dedim o da normal. Tek farki agri duyulmamasi.
Bana ne dese begenirsiniz, "oyle seymi olurmus kiz, aci duymadan nasil anne olunur?"
Ona o rezaleti bir daha cekmek istemedigimi ama ozelde ve yine normal dogum yapmak istedigimi anlatmaya calisiyorum anlamiyor ya da anliyor bana gostermiyor.
Iki gun once bana dedi ki, bi arkadasin baldizi Osmaniye de bashemsireymis, seni oraya gotureyim. Peki dedim nasil gidecegiz. Bir iki gun onceden gideriz dedi. Bende dedim dogumun ne zaman ne sekilde baslayacagi belli olmaz, bir iki gunluk is degil. Olmadi ters geldi, olmadi suyu sonra geldi, olmadi sanci basladi vs vs.
Onun derdi beni o hastanede normal dogum yaptirmak. Benim derdim de epiduralli normal dogum yapmak. Not duseyim, o hastanede benim ne cektigimi bilmiyor maalesef ilk dogumumda yanimda degildi. Onun icin bilmediginden tutturdu orasi.
Ben de akil akildan ustundur deyip size sorayim dedim. Ben esimi nasil ikna edebilirim ozel ve epidural konusunda?
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 13 Ağu 2008 Saat 22:50
Yok mu bana onerileriniz 
|
Mesajı Yazan: mine
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2008 Saat 00:02
canım epidurali doktorunla iyice bir konuş riskli diye biliyorum ben allah korusun felç kalma tehlikesi varmış diye duydum bir terslik olmazsa normal doğumu özel bir hastanede yap bence eşini bilmiyorum ki nasıl ikna edersin keşke bir tavsiyem olsaydı benim eşim kendiliğinden istemişti özel hastanede yaptıralım diye ama doğum olacağı gün hastanede doktor yoktu mecburen devlet hastanesine gittik öyle iyi biliyorum ki ordaki perişanlığı rezilliği allah birdaha göstermesin ne diyim inşallah önerisi olan arkadaşlar seni yönlendirir
------------- <a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit
|
Mesajı Yazan: ilal
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2008 Saat 09:23
Gel antalya da yap ben sana bakarım...bizim devlet hastanesi yenilendi...gidenler çok memnun:)şaka bir yana epidurali bende çok araştırdım yapanlarla konuştum...oan için rahatmış ama sonrası felaket diyorlar...doğum sonrasında 15-20 gün başağrısı çekiyormuşsun..bebek gelince uykusuzluk bir yana o başağrıları bezdiriyormuş...epidurali yeniden düşün ama özel hastane konusunda gelenin gidenin bakması konusuna ağırlık vererek ikna etmeye çalış...zaten bence doğum ağrılarından çok,o yaşadıkların etkilemiştir seni...inşallah kolay bir doğum olur canım...
------------- Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
|
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2008 Saat 11:54
minecim nette cok arastirdim felc kalma ihtimali cok dusukmus. ama yine de allah bilir.
ozele de raziyim adam gibi baksinlar da, yine agrili dogururum napim.
la recatta (adini bilmiyorum canim), bas agrisi en fazla bir hafta suruyormus arastirmalarima gore. evet zaten oyle, agrilar olmasi gereken mecbur agrilar. ama neden daha duzgun bir yerde o agrilari cekip guzel bir yerde dogum yapmak varken, rezilll bir yerde hem agri cekip hem de dogum yapayim ki di mi?
ikinci dogumun cok kolay oldugunu soyluyorlar, burda da okumustum ikinciyi cok rahat dogurdum diyenleri.? gercekten kolay mi ikinci?
|
Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2008 Saat 12:49
İkinci kolay derler. Bence bu kadar kafana takma. Milyonlarca kadın milyonlarca kez normal doğum yaptı. Allah'ın izniyle sen de sağlıklı sıhhatli alırsın yavrunu kucağına. O ağrının bile tadı var onu düşün. Hiç bir güzel şey zahmetsiz olmaz. Bol bol dua et, kendi kendine güç ver. Senin yapabileceğine inanıyorum. Epidural çok riskli değil. Ben doktoruma epidural riskli mi diye sorduğumda "Diş çekmek de riskli" dedi. Yani tıpta risk hep var. Allah korusun... Epidurali ben yaptırmadım ama yaptırana da o son andaki durmak bilmeyen sancıların öncesinde yaptıklarını gördüm. Hastane konusunda da bence kararı sen vermelisin. Eşin doğurmuyor sonuçta. Eğer maddi yükü çok fazla sizi yormayacaksa yenidoğan yoğun bakım ünitesi olan özel bir sağlık kuruluşunu veya üniversite hastanelerini tavsiye ederim.
|
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2008 Saat 13:15
Sagol canim. Epiduralsize de raziyim artik, yeter ki o ayni yer olmasin. Herkes doguma oraya gittigi icin, herkes gidiyor diyor kendince hakli olarak. Ona o hastaneden memnun olmayan tanidik 5 kisi filan saydim. Saydigim kisilerin hepsi benimle ayni fikirde. Biri geri donmus baska hastanede yapmis dogumu dayanamamis, birine sezeryanlikken normal yaptirmislar, vardiya degisiminde yeni gelen doktor neden bunu sezeryana almadiniz cok zorlamissiniz demis.
Afedersiniz hayvan gibi davraniyorlar ben ayni muameleyi gormek istemiyorum dedim. O da o nasil söz oyle filan dedi. Duygucum bende oyle dusunuyorum zaten. Istedigim bir iki hastane cok guzel bakiyor. Ikisinde de dogum yapan tanidiklarim var. Maddi anlamda cok fazla esktra almiyorlar. O devlet hastanesinde miktar neyse onun biraz fazlasi. Oyle ahim sahim birsey degil yani. Ki normal dogum olursa sezeryana gore yine de ozelde bile dusuk olacagini saniyorum. Esim cevresinin arkadaslarin etkisinde de kaliyor gibime geliyor, onun icin onyargili fikirlerini sokmek biraz zor oluyor. Cunku erkekler ne bilsinler dogumu, agrisini, psikolojisini.... degil mi?
|
Mesajı Yazan: zehra
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2008 Saat 13:30
Ben epidural normal doğum yaptım ama doğum anında epiduralin etkisi gitmişti yeni verdikleri ilaçında etkisi başlamadan ben doğurdum yani epiduralin faydasını 5 ve 7 santim açılma arasında gördüm diyebilirim gerisi epiduralsiz gibiydi şimdi olsa yaptırmazdım ama doğum sonrası bahsedilen o baş ağrısı yada yan etkisi gibi şeyler hiç yaşamadım .
epidural çok elzem bişey değil ama hangi hastanede doğum yapmak istediğin senin karar vermen gereken bir durum bence . önceki doğumunu anlat eşine bence gerçekten istemediğini hissettirirsen karşı koymayacağını düşünüyorum .yada ümid ediyorum 
------------- Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))
|
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2008 Saat 13:39
Insaallah. Sagolun sayenizde rahatlamaya calisiyorum.
Okudugum kadariyla epidurali de 5 cm acilma olduktan sonra veriyorlarmis. Ve anestezi hekiminin ehil birisi olmasi gerekiyormus. Bazi anesteziciler tam tutturamiyormus dozunu, o yuzden de tutmaya biliyormus epidural.
Baya arastirdim, o kadar epidural hikayesi okuyunca gercekten rahat oldugunu dusunmustum.  Siz yazmaya devam edin fikirlerinizi, ben toparlayip toparlayip anlatiyorum aksam geldiginde 
|
Mesajı Yazan: SevgiYumaklarım
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2008 Saat 18:06
epidural doğumu bende düşünüyordum ama çevrmde bazı kişile epidural yaptı doğumunu
sadece 1 kişi memnun kalmış.
bir tanesi 20 gün baş ağrısı çekmiş
diğeri ise kollarında uzun süre uyuşmalar olmuş..
tabi birde felç olma ihtimalide var
bunları duyunca vazgeçtim.
hastane konusuna gelince bence diğer illerdeki hastaneleri ne durumda bilmiyorum ama koyadaki doğum evi inan senin anlattğın gibi berbat bi şekilde
ne ilgi var ne temizlik. ilk hamileliğimde düşük yapmıştım gece acil olarak mecburiyetten oraya gitmiştim. ve bir dah asla gitmeyecem diye söz verdim kendime..
şimdi özele gidiyorum çok memnunum yaklaşık 2,5 yıldır gidiyorum özele de düşük yapınca o panikle doğum evine gitmiştik.
özelde muayene fiyatı 11 ytl
dün doktoruma doğum fiyatınıda sordum normali bilmiyorum ama sezeryan :400 ytl dedi
fiyatı kaç olursa olsun zaten doğumu özelde yapıcaktım.
yani maddi durumunuz iyiyse özelde temiz şartlarda yap doğumunu derim.
hiç bir şey canımızdan ve evlatlarımızdan kıymetli değil..
|
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2008 Saat 18:14
normal dogumlar daha ucuz sezeryana gore.
bende oyle dusunuyorum ama dur hele ins ikna olacak ozele.
sen hamilemiydin ikizlere? yoksa ikiz bebeklerin dogmusmuydu? karistirdim 
|
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2008 Saat 18:23
epidural doğumu hic önermem sana baska dogum yeri bul ama onu yapma ilerde bel agrilari cekersin benim arkadasim bel agrisindan cok sikayetci canim beli buklum oldu inanki normal olsun bebegin normal dogum gibisi yok esine baska bir yer bulun ama belinden igne asla asla yaptirma almanyada zaten yasak taki zor bir durum olmadan asla sezeryana ve böyle ignelere karsilar kolay dogumlar
-------------
|
Mesajı Yazan: SevgiYumaklarım
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2008 Saat 18:30
Elif Hansa Yazdı:
sen hamilemiydin ikizlere? yoksa ikiz bebeklerin dogmusmuydu? karistirdim  |
13+4 günlük hamileyim canım.
|
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2008 Saat 19:18
yasemin Yazdı:
epidural doğumu hic önermem sana baska dogum yeri bul ama onu yapma ilerde bel agrilari cekersin benim arkadasim bel agrisindan cok sikayetci canim beli buklum oldu inanki normal olsun bebegin normal dogum gibisi yok esine baska bir yer bulun ama belinden igne asla asla yaptirma almanyada zaten yasak taki zor bir durum olmadan asla sezeryana ve böyle ignelere karsilar kolay dogumlar  |
bu mesaji yazdigimda epidural daha iyi diye bakiyordum ama suan epiduralsiz normal istiyorum ama hastane olarak farkli istiyorum. benim sorunum bu. hastane icin ikna edilmesi gerekiyor esimin  normale karsiyim sanmayin basta oyle yazdim diye. zaten normal dogum istiyorum da hastane olarak o ilk hastaneyi istemiyorum. sorunumuz bu
|
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2008 Saat 19:19
aşkitom Yazdı:
Elif Hansa Yazdı:
sen hamilemiydin ikizlere? yoksa ikiz bebeklerin dogmusmuydu? karistirdim  |
13+4 günlük hamileyim canım. |
oy oy daha yeniymis mas. Allah hayirli etsin.
|
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2008 Saat 19:25
onu artik sen ikna edersin lutfen filan diye zorlanmaman gerekli bu konuda bence sancim var de o her kelimesinde o hastane dese ay bak sancim basladi strese sokma beni de belkim oda sana inat yapiyordur kanimca bekle bakalim ikna edersin artik
-------------
|
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2008 Saat 19:28
kiz boyle seyde inat olur mu beee bu erkekler ne acayip seyler di mi
benim sancim surekli oldugu icin artik sancilara pek onem vermiyor  bazen birden geliyor bi bakiyor bana, sanci geldi birden diyorum. cocugun onunde yapma diyor. kizim ben ani hareket edince korkuyor, uzulmus gibi anniii diye yanima geliyor. o da bunu gorunce cocugun onunde yapma diyor. napim dedim benimle mi alakali birsey ben bilerek mi yapiyorum sankiii 
son gunlerimizi yasiyoruz zaten ikna ettik ettik yoksa o hastaneye mahkumuz yine 
|
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2008 Saat 19:30
neden o hastanede inatlasmis o kadar anlamak munkun degil senin isin kolay aslinda biraz daha gayretle sen bu isi cözersin vallahi kimsenin elinden bir sey gelmez hersey sende bitiyor göster kendini
-------------
|
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2008 Saat 19:34
bende bitiyor da bana ikna yontemleri lazim. ben onu ariyorum
|
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2008 Saat 19:50
hamis olmasan diyom o oklavayi sende deneme yaparmiydi yok bacim eslerimize oklova ile yola getiremeyiz iceride dusundum tasindim tasindim dusundum acaba sen hastaneyi eski hatirliyon ya simdi degismisse bence yine sansini dene belkim eski hemsireler ebeler gitti yerine iyileri geldi ne dersin hastanede dogum yapacanmi
-------------
|
Mesajı Yazan: aysegulce
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2008 Saat 22:52
Canım ilk doğumunu normal yapmışsın, bunun da altından kalkarsın Allah'ın izniyle.. Epidurale falan hiç girme derim ben... Yalnız anlamadığım bir şey var, eğer maddi imkanlarınız da elveriyorsa eşin neden ısrarla karşı çıkıyor senin istediğin yerde doğum yapmana.. Doğum anında insan ilgiye şevkate vicdanlı insanlara ihtiyaç duyuyor, bu da yalnızca özel hastanelerde ve bazı istisnai devlet kurumlarında var... Sen kötü bir tecrübe yaşamışsın ilgisizlik konusunda, daha iyisini istemek hakkın bence... Zaten maddi olarak altından kalkamayacağınız bir şeyi sen de istemezsin heralde... Umarım eşin önce senin psikolojini de düşünür ve bu açıdan sıkıntı çektirmez... Zaten doğumda yeterince acı çekiyor kadınlar... Neyse, her nerede olursa olsun Allah kolaylık versin canım... İnşallah sağlıkla alırsın kucağına bebişini...
|
Mesajı Yazan: MySons
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2008 Saat 22:59
yasemin Yazdı:
epidural doğumu hic önermem sana baska dogum yeri bul ama onu yapma ilerde bel agrilari cekersin benim arkadasim bel agrisindan cok sikayetci canim beli buklum oldu inanki normal olsun bebegin normal dogum gibisi yok esine baska bir yer bulun ama belinden igne asla asla yaptirma almanyada zaten yasak taki zor bir durum olmadan asla sezeryana ve böyle ignelere karsilar kolay dogumlar  |
Yasemincigim, almanyada kesinlikle karsilar epidurale ve sezeryana diyorsunda, bu gercekten gittigin doktora bagli!!! Dogumun gercekten cok kafayla ve piskolojiylede alakasi oldugu icin, benim doktorum hastayla uzun konusma yapiyor ve karsisindaki hamile annenin durumuna göre epiduralde sezeryanda yapiyor problemsiz! Yasak degil yani, ama doktordan doktora fark edebiliyor...bazi doktorlar cok kati olabiliyorlar bazileride daha ilimli bakiyor hastanin durumuna göre!!! Burada benim "Elif Hansa" arkadasimiza´da söylemek istedigim, gercekten mümkün oldugunca iyi bir dogum yapman icin gercekten bulundugun yerde (bu durumda hastanede) kendini cok rahat ve emin ellerde hissetmen gerekir... duygununda dedigi gibi cocugu sen doguracaksin esin degil! Istemeye istemeye o devlet hastanesine gidersen yine rahimin acilmasida uzaya bilir, baska bir hastanede kendini rahat hissettigin bir hastanede yasamaya bilirsin böyle problemler! Dogum icin gercekten kafanda mümkün oldugunca rahat olmali! Burada dogumlarimdan önce ebeye gittim hep, anlattigina göre dogum yani sanci esnasinda dilini bile mümkün oldugunca rahat tutacakmissin ve damagina yapistirmayacakmissin...düsün yani ne alaka der insan ama bu gercekten böyle!! Anladigim kadariyla esin seni yeterince ciddiye almiyor veya senin abarttiginimi düsünüyor ne??? Ama israrla otur karsisina ve kisa ve öz " BEN O HASTANEDE DOGUM YAPMAK ISTEMIYORUM"de, bukadar..." Hamileligimin bu son günlerinde beni niye bukadar yoruyorsun ve inad ediyorsun???" de güzelcene bakalim!!!!niyesini miyesini sorarsa anlat iste gelen giden cok, onlardan rahatsiz oluyorum, muayenede ediyor hep degisik degisik hemsire ve doktorlar falan de madem, ne bileyim!!! Canim insallah hersey gönlünce olur ve cok rahat bir dogum gerceklestirirsin ve yavruna bir avazda kavusursun!!!!
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesaj Tarihi: 15 Ağu 2008 Saat 13:03
yasemin Yazdı:
hamis olmasan diyom o oklavayi sende deneme yaparmiydi yok bacim eslerimize oklova ile yola getiremeyiz iceride dusundum tasindim tasindim dusundum acaba sen hastaneyi eski hatirliyon ya simdi degismisse bence yine sansini dene belkim eski hemsireler ebeler gitti yerine iyileri geldi ne dersin hastanede dogum yapacanmi  |
en son erken dogum korkusuyla dr ye o hastaneye gittigimde bir oraya bir buraya kosturdular, ultrasona girdim ne bebegi ben gordum ne de bebek hakkinda birsey soylediler. soyledikleri tek sey bebek iyi birsey yok. sonra sanci icin nts ye bagladilar, bir makinalari bozuk, bir bende denediler, bir baska kadinda sonra baskasinda. iki kere yattim kalktim yataga. iki kadin vardi zaten nts de, bir guzel sohbet ki gorme. biri hamileydi, izine ayrilacakmista, neden bu makina calismiyormusta, tamircisi gelmis bakmis ama yine yapamamista... arkadas olmadiysa adam gibi birini cagirin da yapsin duzeltsin di mi yani. sonuc olarak bebegin kalp atislarini dinleyemedik, sanci makinasina da baglaninca ondan da pek bi sanci alamadilar, oyle yarim yamalak gittik geldik. verdigimiz paranin da ustune bi guzel bardak su ictik. 
elif hansa da da oraya gitmistik, esim dr ler yuzunden verdigi parayi bile helal etmemisti dusun yani 
|
Mesajı Yazan: ilal
Mesaj Tarihi: 15 Ağu 2008 Saat 14:42
yani bunları görüpte gönül rahatlığıyla illede o hastane diyorsa pes derim eşine....eline oklavayı alma vaktin gelmiş canım....eşinin karşısına paramı sağlıkmı diye dikilme vaktide.....bu saatten sonra ancak emri vaki paklar bu durumu:)
------------- Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
|
Mesaj Tarihi: 15 Ağu 2008 Saat 15:29
emri vaki yaptigimda da agzimin payini aliyorum tabiri caizse gonul rahatligiyla degil de, dogum hastanesi ve herkesin oraya gidisinden dolayimidir nedir.
hele Allah kerim. dun aksam kendimi rahat birakmaya karar verdim becerebilirsem yapacam.
|
Mesajı Yazan: meral_87
Mesaj Tarihi: 15 Ağu 2008 Saat 17:45
canım bende epidoral doğum düşünüyordum.burda biri yaptırmış felç kamış diye duydum.kontrollere gittiğin doktorun nerde?onunla konuşsan ama şunu unutma anne olmak kolay değil sancısız doğum olmaz biliyosun kendine stres yapma bir şekilde öyle yada böyle vakti geldiğinde onları kimse tutamaz
|
|