Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

CİNSEL ÇEKİM VE AŞK FARKLI ŞEYLER Mİ?

CİNSEL ÇEKİM VE AŞK FARKLI ŞEYLER Mİ?

“Cinsel çekim” ve “aşk” birbirlerinden ayrı şeyler. Ama karşı cinsten iki insanın birbirlerini tanımak için bir arzu duymalarında cinsel çekim rol oynuyor. Ünlü bilim adamı Ellen Berscheid'in yaptığı araştırmalar, insanların genellikle cinsel çekicilikleri kendilerine yakın olan kimselere ilgi duyduğunu, onlara çekildiğini ortaya koyuyor.


İncelenen gruptaki insanlara, karşı cinsten kişilere ait resimler gösterildi ve hangileriyle tanışmak istedikleri soruldu. Pek güzel olmayanlardan yalnızca bir veya ikisi, bariz güzel olan kişilerin resmini seçti. Büyük çoğunluk ise reddedilmek veya başaramamak korkusu ve kendileriyle aynı düzeyde çekiciliği olan biriyle daha rahat olacakları düşüncesiyle bundan kaçındı. Denenen grup üyeleri, seçim yaparken akılcı ve pratik kaygılarla hareket etmeyi tercih etti.

ERKEK CİNSELLİK, KADIN KİŞİLİK PEŞİNDE!
Araştırmalar, kadın ve erkek arasında cinsel çekim açısından bazı farklılıklar olduğunu ortaya koyuyor. Kadınların genellikle fiziksel görünüme erkeklerden daha az önem verdiği, bunun aksine ‘yakınlık’, ‘içtenlik’ ve ‘hoş sohbet olma’ gibi nitelikleri aradıkları belirlendi. Kaliforniya Üniversitesi öğrencileri arasında yapılan bir araştırma, erkeklerin kadınlarda en fazla aradığı dört özelliğin; fiziksel çekicilik, erotizm, sevecenlik ve hoş sohbet; kadınlarınsa en fazla başarı, liderlik, mesleksel ve ekonomik başarı aradıklarını ortaya çıkardı. Ele alınan gruptaki kadınların yüksek öğrenimli ve genç olmaları, karakterden çok başarı faktörüne ağırlık vermelerine yol açtı. Çünkü daha yaşlı ve güvenli kadınlar için kişilik her şeyden önde geliyor. Bilim adamlarına göre, kadınların niteliksel özelliklere önem verdiği ve dış görünümden erkekler kadar etkilenmediği ortaya çıktı.

Uzmanlara göre, erkekle kadın arasındaki bu farklılık büyük ölçüde toplumsal değer ve normlarca belirleniyor. Aile eğitimiyle başlayan farklı yönlendirilme, çeşitli iletişim araçlarıyla, tüketim malları ve reklamlarla pekiştiriliyor. Zaman zaman sansasyonel haberler de bu öğrenme durumunu etkiliyor. Yani, her iki cinsin de beğenmesi gereken tipler, önceden çizilip medyada yer almasıyla kişilerce benimsenebiliyor.

 

CİNSELLİK & İLİŞKİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.