Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

CHARLOTTE'NİN MÜZİKLİ MACERALARI

CHARLOTTE'NİN MÜZİKLİ MACERALARI

Kelime Yayınları’nın çocuklar için Sanat Kitapları başlığıyla yayımladığı “Charlotte’nin Müzikli Maceraları”nda kanatlı küçük bir kız olan Charlotte, çan kulesinde her saat başı yeni bir besteciyle karşılaşıyor. Bach, Mozart, Schumann, Tchaikowsky, Brahms, Beethoven, Weber...


Berlin Filarmoni Orkestrası için yazarlık yapan Christine Mellich’in kaleme aldığı kitabın müziksever kahramanı Charlotte, çan kulesinde müzik dolu bir gün geçiriyor. Charlotte, her saat başında çanın çalmasıyla kulenin yeni bir katını ziyaret ediyor ve her katta yeni bir besteciyle karşılaşıyor. Charlotte’nin sabah 8’de başlayan yolculuğu, ortaçağdan günümüze, müzik tarihinde iz bırakan tam on beş besteciyle baş başa yaptığı sohbetlerin ardından, gece 10’da son buluyor.

Charlotte’ye kapıyı açan her besteci, ona kendi yaşamından kesitler ve hikâyecikler anlatıyor. Charlotte, bu macera boyunca, senfoni, opera gibi müzik türleriyle tanışmanın yanı sıra, tempo tanımları, ses dizileri, aralıklar gibi müzik bilgisi kavramlarını da öğreniyor. Bu maceralarda ayrıca, müzisyenlerin yaşamlarından kesitler, hikâyecikler ve çözülmesi gereken heyecanlı müzik bulmacaları da var.

Çok sayıda resimle donatılan bu kitap, ortaçağdan günümüze 15 bestecinin çok renkli, çok keyifli portrelerini sunuyor.

Berlin Filarmoni Orkestrası için çizimler yapan Maren Baber’in eğlenceli çizimleriyle donatılan kitapta, heyecanlı müzik bulmacaları da yer alıyor.
“Charlotte’nin Müzikli Maceraları” çocuklara, klasik müziği keyifli bir anlatımla tanıma fırsatı sunuyor. Kitabın kapsamlı ve eğlenceli içeriğinde, klasik müzik seven her yaşta okur için de ilgi çekici detaylar yer alıyor.

Yazar: Christine Mellich
Resimleyen: Maren Barber
Çevirmen: Ersel Kayaoğlu
Yayınevi: Kelime Yayınları
Sayfa Sayısı: 104
Fiyatı: 16 TL

BİLGİLİ ÇOCUK & SÜPER ANNE BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.