Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

KİPRİ

KİPRİ

Azmi'nin mahallesinde bütün kirpilerin gitmeye can attığı bir park vardı. Parkın önündeyse vızır vızır işleyen bir cadde... Ah ne zordu caddeden karşıya geçmek! Arabalar, bisikletler, kamyonlar, hepsi kirpiler için hayati tehlike taşıyordu. Azmi ise karşıdan karşıya geçmek için güvenli bir yöntem bulabileceğine inandı. İnsanları izledi, azmetti ve Azmi'nin azmi trafiği yendi!


Hayvan hikâyeleriyle çok sevilen İngiliz yazar Dick King-Smith'in klasikleşmiş kitaplarından biri olan Kipri, şimdi Türkçede! Karşıdan karşıya geçmenin güvenli bir yolunu arayan cesur kirpi Azmi ne kadar zor bir işe kalkıştığını hemen anlar. Daha ilk denemesinde başından büyük bir darbe alır, konuşması bozulur, kelimeler ve harfler birbirine karışır. Azmi 'kirpi' değil 'kipri'dir artık. "Başım çok ağrılı şiddetliyor," der ailesinin yanına döndüğünde. Sonra müjdeyi verir: "Caddelerin insandan geçtiği yeri buldum!" Fakat ne yazık ki insanların caddeden geçtiği yerlerin çoğu kirpiler için güvenli değildir. Azmi'nin bütün seçenekleri bir bir denemesi gerekecektir. Azmi azmeder, sonunda doğru yeri bulur ve adını tarihe altın harflerle yazdırır!

Kipri, maceralı ve komik hikâyesiyle çocukların gönlünü fethedecek. Sayfadan sayfaya geçerken meraklanacak, önce 'kipri', sonra 'kahraman' olan Azmi'nin hikâyesiyle çok eğleneceksiniz.

"Kipri, güzel anlatılmış, çok komik bir hikâye."
- Guardian
"Dick King-Smith, heybesinde türlü türlü sürprizleri olan bir yazar."
- Sunday Telegraph

DİCK KİNG-SMİTH KİMDİR?
Dick King-Smith, doğum yeri olan Gloucestershire, İngiltere'de yirmi yıl çiftçilik yaptı. Çiftlik yaşamı, yazdığı pek çok öyküye esin kaynağı oldu. Bir süre köy öğretmeni olarak çalıştı. İlk kitabını 1978'de yayımladı. Çok sayıda çocuk kitabı yazdı. Ödüller aldı.

The Sheep-Pig adlı Guardian Ödüllü kitabı, Babe adıyla filme çekildi. Dick King-Smith 1991'de düzenlenen İngiliz Kitap Ödülleri'nde Yılın Çocuk Kitabı Yazarı seçildi. 2009 yılında çocuk edebiyatı alanında kraliyet nişanı (OBE) aldı. 2011'de seksen sekiz yaşında yaşama veda etti.  

KİPRİ
Yazan:
Dick King-Smith
Resimleyen: Ann Kronheimer
İngilizceden Çeviren: Gökçe Ateş Aytuğ
Yayınevi: Hayykitap - 179
Kategori: Yaşasın Çocuklar - 34
Sayfa sayısı: 88
Birinci baskı: Haziran 2012
Fiyatı: 7 TL

BİLGİLİ ÇOCUK & SÜPER ANNE BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.