Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

KÜÇÜK PRENS ÇİZGİ ROMANIYLA SİZLERLE

KÜÇÜK PRENS ÇİZGİ ROMANIYLA SİZLERLE

Küçük Prens kitabını okumayan çok az çocuk vardır herhalde. Kahramanımız Küçük Prens o kitapta dört yanardağını ve gülünü arkada bırakarak küçük mü küçük dünyası asteroid B612'den ayrıldıktan sonra evrende dolaşmaya başlamış, çeşitli maceralara atılmıştı. Kendisininki kadar küçük başka gezegenlere gitmiş, bunların her birinde sonradan pek de hoşlanmadığını düşündüğü yetişkinlerle karşılaşmıştı. Bu yolculukların ardından Dünya’ya gelen Küçük Prens, Dünya’da gördüğü güllerden sonra evrendeki tek gülün kendisininki olmadığını anlamış, kendine birçok dost edinmiş, daha sonra asteroidine dönüp ve sevgilisine kavuşmuştu.


Ancak Küçük Prens'in maceraları burada bitmedi. Çizgi roman olarak yayımlanan yeni maceralarında Küçük Prens, bu kez özel bir görevle farklı gezegenlere gidiyor. Görevi, kötücül yılanı durdurmak. Ancak yıldızlardaki ışıkları söndürerek evreni karanlığa gömmeyi kafasına koyan bu yılan, kolay lokma değildir. Emeline ulaşmak için aşağılık taktikler kullanır. Küçük Prens ile arkadaşı Tilki Kepçe, yılanın peşine düşüp öteki gezegenlerde yaşayanların canlarını kurtarmaya çabalarlar. Bu görevi yerine getirirken Küçük Prens birtakım sıra dışı yeteneklerini de kullanır.
Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan Küçük Prens’in maceralarının ilk bölümü olan Rüzgar Gezegeni’nde prensimiz, Tilki'yle bu gezegene geldiğinde bir şeylerin yolunda olmadığını hisseder. Adını Yunan mitolojisindeki rüzgâr tanrısından alan rüzgâr şehrinin yöneticisi Eolüs'ün huzuruna çıkan Prens ve Tilki, ona yılandan ve onun aşağılık planlarından söz eder. Ama Eolüs onları pek ciddiye almaz. Bunun üzerine Küçük Prens ile Tilki kendi araştırmalarını yürütürler. Acaba Küçük Prens'in düşündüğü gibi bu işin altından da yılan mı çıkacaktır?

Küçük Prens'in heyecan dolu her yeni çizgi romanın sonunda Fransa'nın ünlü bir çizeri kendi gözünden kısa bir Küçük Prens öyküsü anlatıyor.

Adı: Küçük Prens-Rüzgar Gezegeni
Tasarım: Elyum Studio
Çizim: Diane Fayolle
Sayfa: 52 Sayfa, 9 TL
Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları


 

BİLGİLİ ÇOCUK & SÜPER ANNE BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.