Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

TÜRKİYE’NİN İLK BALMUMU HEYKEL MÜZESİ

TÜRKİYE’NİN İLK BALMUMU HEYKEL MÜZESİ

Elvis Presley, Hürrem Sultan, Kanuni Sultan Süleyman, Cengiz Han, Da Vinci, Napolyon ve Atatürk... Sanat ve siyaset alanında tarihin dev isimleri Sapphire Çarşı’da ziyaretçilerini bekliyor.


Dünyaca ünlü 60’a yakın kişinin eserlerinin yer aldığı müzede ünlü isimlerin birebir ölçülerinde, protez göz, protez diş ve gerçek saç kullanılarak hazırlanan balmumu heykelleri yer alıyor. Dünyadaki diğer balmumu heykel müzelerinden farklı olarak, eğitim ve öğretime yönelik çalışmaların da yer aldığı sergi kapsamında ziyaretçilere, konusunda uzman rehberler eşliğinde 45 dakika bilgi verilerek, her bir heykel; hazırlanan sinevizyon gösterimleri ile destekleniyor.

KİŞİYE ÖZEL ESERLER
Her bir heykelin, döneminin dekoru ile sergilendiği müzede bazı heykeller de hareket özelliği ile ziyaretçilere dördüncü boyutu yaşatıyor. Yine dünyada ilk kez, isteyen ziyaretçilerin el veya ayak kalıpları özel bir malzeme ile alınarak, balmumundan veya polyesterden kişiye özel çalışılıyor. Bu çalışmalar iyi muhafaza edildiği taktirde yüzyıllar boyunca hatıra olarak saklanabiliyor.

Nerede: Sapphire Çarşı, 4 Levent-İstanbul

BİLGİLİ ÇOCUK & SÜPER ANNE BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.